Vrača se priljubljen trend iz 90. let, ki bo izstopal letošnjo pomlad (ti pa se odloči, ali ti je všeč)

29. 3. 2024
Vrača se priljubljen trend iz 90. let, ki bo izstopal letošnjo pomlad (ti pa se odloči, ali ti je všeč) (foto: Profimedia)
Profimedia

Priznamo! Nam je res zelooo všeč! 😍

V svetu mode se vedno znova vračajo pretekli trendi, kar nas opominja, da pravzaprav nič ni povsem "novo". Med temi ponavljajočimi se motivi letos še posebej izstopa "polka dot" oziroma pikčast vzorec. Skozi zgodovino lahko vidimo, kako je ta vzorec prihajal in odhajal iz mode, priljubljen pa je bil v različnih obdobjih - vključno s 20. in 60. leti ter celo 90. leti prejšnjega stoletja. Pikčast vzorec pa se letos znova vrača v velikem slogu.

Omenjen vzorec smo lahko najprej opazili v kolekcijah za pomlad in poletje 2024, v katerega so ga vključili številni modni oblikovalci, med njimi tudi Balmain in Stella McCartney, zasledili pa smo ga lahko tudi že v kolekcijah, ki napovedujejo prihajajočo jesen in zimo. Trend so hitro prevzele tudi modne navdušenke, ki so z omenjenim vzorcem že ustvarile najrazličnejše stajlinge, vredne posnemanja.

Profimedia
Profimedia

Ne spreglej:

Zakaj je pikčasti vzorec tako zelo poseben?

Morda je to njegova univerzalna privlačnost, ki presega časovne meje, ali pa njegova vsestranskost. Nosimo ga lahko tako za v pisarno kot za na zmenek, v kombinaciji z visokimi petami ali srajco. Za tiste, ki si želite nekoliok bolj subtilen pristop, je tu velika izbira pikčastih dodatkov, kot so šali, torbice ali čevlji. Za bolj drzne modne navdušenke pa so na voljo celotni kompleti s pikčastim vzorcem, ki izžarevajo eleganco in slog.

Profimedia

Nekaj naših najljubših kosov je samo zate poiskal tudi Cosmo. Oglej si jih v nadaljevanju:

MANGO, 69,99 €

MANGO

ZARA, 29,95 €

ZARA

MANGO, 45,99 €

MANGO

ZARA, 25,95 €

ZARA

H&M, 9,99 €

H&M

H&M, 39,99 €

H&M

Morda te zanima še: Bizaren modni trend, ki je navdušil zvezdnice in modne navdušenke (ampak ne vemo, kaj si naj mislimo o njem)

Preberi tudi: Viralen videz Gigi Hadid, ki je obsedel modne navdušence, posnemaj za manj kot 175 evrov (FOTO)

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ