Top 5 nasvetov, da nakup modrca ne bo nočna mora

Preberi si nasvete iz prve roke prijaznih svetovalk iz veleblagovnice Nama z oddelka spodnjega perila, ki ti bodo, če boš zavila k njim, pri nakupu priskočile na pomoč.

Izbiro prilagodi svojemu stilu in postavi. (foto: Profimedia) Profimedia
29. 9. 2015

1 Kako vem, kakšen modrček mi pristaja?

Pri tovrstnih dilemah je temeljnega pomena dober nasvet izkušene prodajalke, ki presodi, kateri model bo najboljši. Preizkusiti moraš več različnih modelov, da se lažje odločiš oziroma prepričaš, kateri modrček je najboljši zate.

2 Kako pravilno izmerim in določim velikost?

Pri izboru modrčka sta pomembni velikost košarice in podprsni obseg. Košarica se meri čez prsi, obseg pa takoj pod prsmi. Svoje mere primerjaj z velikostnimi tabelami, kar ti bo olajšalo izbor velikosti. Vedno so možna odstopanja, zato perilo pred nakupom obvezno pomeri.

3 Kaj lahko naredim, če mi zadnji del modrčka vleče navzgor?

Če zadnji del modrčka vleče navzgor, je po vsej verjetnosti prevelik po obsegu. V tem primeru moraš pomeriti modrček z ožjim obsegom, preveri pa tudi dolžino naramnic, da niso preveč napete in zato vlečejo navzgor.

4 Rešitev za naramnice, ki se zažirajo v kožo?

Če se naramnice zažirajo v kožo, preizkusi modrček s širšimi naramnicami, ki razbremeni težo prsi. Obstajajo pa tudi posebni silikonski ramenski podložki, ki jih podložiš pod na­ramnico nedrčka in tako preprečiš nadležno zažiranje.

5 Kako vzdrževati spodnje perilo?

Spodnje perilo je priporočljivo prati v posebnih vrečkah za pranje perila. Peri ga tudi brez mehčalcev in z blagimi pralnimi sredstvi. Pred prvim pranjem dobro poglej všito etiketo, kjer so lahko zahteve še za kakšno dodatno posebno nego.

Pripravila: Petra Rozman

NUJNO si oglej še, s kakšnimi seksi kosi boš zapeljevala jeseni 2015: 15 najlepših kombinacij modrček+hlačke (Razigrano ali seksi, kaj boš izbrala?)