Če želiš, da tvoj NAJ par džinsa zdrži večno, upoštevaj TA fantastičen nasvet Victorie Beckham

Preden kavbojke po enem nošenju vržeš v pralni stroj, preberi to …

Če želiš, da tvoj NAJ par džinsa zdrži večno, upoštevaj TA fantastičen nasvet Victorie Beckham (foto: Profimedia) Profimedia
22. 1. 2021

Pranje perila je za nekatere najbolj zoprno opravilo. Tudi zate? Victoria Beckham je to težavo rešila zelo enostavno in zmanjšala kup oblačil v košari. Kako?

Kavbojk ne pere več. 😲

Kaj pa vonj in madeži, se sprašuješ? Tudi nam je bilo vse skupaj precej nenavadno …. A ljubitelji džinsa in celo direktor znamke Levi’s, Chip Bergh, so enotni – če želiš svoje kavbojke dolgo nositi (tako da ohranijo svojo barvo in obliko ter se ne trgajo) jih ne meči v pralni stroj, če to ni zares potrebno.

Victoria Beckham svoje kavbojke redno zrači, opere jih le v primeru večjih madežev in kadar jih polijejo otroci, pozimi pa jih sploh ne pere. Chip Bergh dodaja, da se madežev loteva zgolj z zobno ščetko, nekateri pa kavbojke v boju proti bakterijam postavijo kar v zamrzovalnik.

Zakaj ni dobro prati kavbojk?

Poleg tega, da je pranje po vsakem nošenju nesmiselno in se za to porabi ogromno vode, Bergh dodaja, da se s tem poškodujejo vlakna - kavbojke se hitreje strgajo in sperejo. Dober par kavbojk (za katerega navadno odštejemo preceeej denarja), naj bi se resnično oblikoval šele po šestih mesecih nošenja, če pa kavbojke operemo prej, se bo barva sprala s celotnih hlač in na njih ne bo kontrastov dobro nošenega džinsa. Adijo, magija. 😢 

Jeans Fading GIF

Hmmm, kako pogosto pa ti pereš svoje kavbojke?

Pripravila: N.M.

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Ne veš, kako JESENI nositi BEL džins? Tako to počnejo modne strokovnjakinje
Priporočamo tudi: Če boš upoštevala TOLE, bo tvoj naj par džinsa vedno KOT ULIT (skrivnost 'it deklet')