8 modnih zaobljub, da v 2017 zjutraj ne boš več stala pred 'prazno' omaro (piše: Tjaša Kokalj)

31. 12. 2016
8 modnih zaobljub, da v 2017 zjutraj ne boš več stala pred 'prazno' omaro (piše: Tjaša Kokalj) (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Novoletne zaobljube so lahko tudi nekaj drugega kot 'izgubiti moram nekaj kilc'.

Če si pravo cosmo dekle, potem je ena izmed tvojih želja ali zaobljub sigurno ta, da končno spraviš svojo garderobo v red.

Se znebiš kosov, ki jih nisi nosila že eno leto in jo malce prevetriš. Zate sem zbrala nekaj koristnih nasvetov, kako z novim letom aka. novim začetkom, postaneš zadovoljnejša s svojo omaro in bo tako tudi manj tistih 'nič nimam za obleči' trenutkov.

1. Vsaj enkrat poizkusi NOV TREND in se mu prepusti

Hecno kajne, da je ravno prva točka precej netipična za to, da bi spravila v red tvojo omaro.

Ampak včasih je treba iti ven iz svoje cone udobja in poizkusiti nekaj novega. Kot recimo veliki statement uhani, široke hlače, torbice močnih barv.

Ampak previdno - ko preizkušaš nov trend, izberi raje takšne znamke, ki ne bodo zadale prevelike luknje tvoje denarnici.

2. Investiraj v večne kose

Kot protiutež zgornji točki, pravilo, ki je prvo pri izgradnji osebnega stila, ki temelji na večnih kosih - bela srajca, črn suknjič, hlače, dobre kavbojke, mala črna obleka ...

To so kosi, za katere svetujem, da zapraviš malce več denarja, saj nekaj kot je črn suknjič, ne bo šlo nikoli iz mode. Na prvem mestu so večni in temeljni kosi, na drugem pa trenutni modni trendi.

3. Barve

Kljub temu, da je včasih dan, ko bi bila najraje oblečena od glave do pet v črno barvo ali kakšno sivo, se potrudi z barvami.

Popestrile bodo tvojo podobo in tudi dobro delovale na tvoje splošno počutje.

4. Čistka

Ta je dokaj klasična, a za nekatere še vedno zelo težka - znebi se vseh kosov, ki jih nisi nosila leto dni.

Če imaš kakšne pomisleke, da bodo včasih še prišle prav, jih najprej pomeri in poizkusi kombinirati z ostalimi oblačili. Če boš brez uspeha, je res že čas, da se od njih posloviš.

5. Skrbi za svoja oblačila

Če želiš, da bo tisti par čevljev ali hlač še nekaj časa s teboj, moraš zanj lepo skrbeti. To pomeni, da oblačilo pereš po navodilih, ga kdaj neseš v čistilnico, k šivilji ali čevljarju. 

6. Čistka številka 2.

Pomeči vsa oblačila iz omare in jih potem še enkrat lično zloži vanjo. Posortiraj oblačila po sklopih, hlače skupaj, krila, majice posebej, srajce in tako dalje. Tako boš imela boljši pregled nad svojo garderobo in boš lažje sestavljala stajlinge.

7. Premisli, predno kupiš

Sedaj, ko imaš garderobno omaro pospravljeno in recimo pod kontrolo, je ne zasvinjaj z novimi kosi, ki se svetijo in se ti ponujajo v izložbah.

Premisli dvakrat, ko kupuješ nove stvari, saj je ob impulzivnih nakupih lahko kaj hitro zgodi, da bo ta nov in bleščeč kos sameval v omari.

8. Dodatki so pomembni

Razmetavaj za torbice, sončna očala in nakit - ti bodo popestrili tvoj stajling in tudi še tako osnovna oblačila bodo zasijala v drugačni luči.

Napisala: Tjaša Kokalj

Ali veš, katera obleka pristoji VSEM POSTAVAM in jo obožujejo tudi zvezdnice svetovnega kova?

Obvezno poglej tudi: Super uporabni modni triki za dekleta z oblinami!

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ