Spoznaj modno oblikovalko glasbenice Neishe

Priljubljena glasbenica Neisha je znana po tem, da vedno znova poskrbi, da jo obiskovalci dogodkov, kamor pride, opazijo, potem pa govorijo o njenih oblekah.

18. 4. 2013

Za njeno podobo največkrat poskrbi njena prijateljica Maja Drljepan Badovinac, ki deluje pod imenom Lady like design, s katero se poznata že vrsto let in sta v najstniških letih tudi nastopali v isti skupini Skat, kjer je Neisha igrala klaviature, Maja pa je takrat pela.

Revija Lea je mlado modno oblikovalko povabila na pogovor, v katerem je razkrila, kako zahtevna zvezdnica je Neisha in kako sama kroti njene ideje.

Od kod se z Neisho poznata in kako sta sploh začeli sodelovati glede stiliranja?

Z Neisho sva bili pred veliko leti skupaj v bendu in takrat sem za nastope oblačila sama, za spote in pomembnejše javne dogodke pa tudi izdelovala oblačila za vso skupino. Ko sem se odločila končati glasbeno kariero, sem se posvetila samo kreiranju, ona pa je šla na samostojno pot in nekako sva svoje sodelovanje samo preusmerili. Tako da 'ON and OFF' sodelujeva že od samega začetka.

Od kod ideje za Neishine kreacije?

Kot kreatorja me navdihujejo materiali. Ko izbereva blago, vem, kaj bi to blago moralo biti. Ko začnem, imam  običajno neko splošno idejo, ki jo povežem s tem, kakšni priložnosti je kreacija namenjena in ali obstaja neka posebna tema. Ne delam skic, dejansko se končni videz izkristalizira med samo izdelavo.

Znano je, da se vedno, kjerkoli se Neisha pojavi, tako ali drugače kdo obregne ob njeno obleko. Kako se soočata s tem? Se pogovarjata tudi o tem?

Vsak, ki je bil kdaj javna oseba, mora imeti debelo kožo, tako da naju načeloma različne kritike niti ne prizadenejo, saj je danes že vsak drug modni kritik. En modni poznavalec popljuva Neisho, potem drugi modni guru popljuva opravo tega, ki je skritiziral njo ... Moda je tako zelo subjektivna, da je idealna za opravljanje in pljuvanje in je ni treba jemati preveč resno. Nikoli nisi vsem všeč. To je šovbiznis! Bolje je, da te opazijo, kot pa da te spregledajo. Kot pravi znani citat: "Važno, da se o tebi govori, pa magari če dobro." (smeh)

Kako bi opisala Neishin slog oblačenja?

Njen 'javni' stil se spreminja. Malo je bil hipijevski, nekaj časa celo zelo klasičen, pa potem funky, pa rokenrol ... V zasebnem življenju pa ji je najpomembnejše udobje in je zelo ležerno napravljena. Je pa vedno rdeča nit Neishin moto: More iz more. (smeh) Nenehno bijeva bitko, kjer jaz poskušam umiriti njene apetite, da bi kar vse počez navlekla nase! (smeh)

Kakšna je pot od začetne ideje do končne obleke?

Določene kreacije nastajajo prav z določenim namenom in določeno tematiko. Prilagojene so za določeno pesem ali nastop, spot in odvisno je, kaj ta zahteva. Včasih si Neisha izbere iz moje kolekcije obleko po trenutnem navdihu, kar ji je pač všeč. Včasih pa jaz ugodim njenim željam in ji naredim kaj po njeni viziji.

Je Neisha zahtevna stranka, kar se tiče oblačil?

Ne morem reči, da je težka ... Točno vem, kaj je njej všeč, in ko se dokončno dogovoriva o kreaciji, je vse drugo zelo enostavno. Z njo je pravzaprav zabavno delati. Pri odrskih oblekah si kreatorji lahko damo malo več duška. Bolj je 'težka' v smislu, da jo je težko prepričati, da obleče kaj, kar ni ravno čisto njen slog, jo preusmeriti, da obleče nekaj, kar jaz mislim, da ji pristaja, njej se pa to ravno ne dopade. Pa mogoče še najbolj v smislu stiliranja. Neisha ima rada 'big hair', živo šminko, gole noge in stisnjen pas. To je njena silhueta. Včasih je to zadetek v polno, včasih mogoče ne.

Ampak že zdavnaj sem se naučila, da moram kot kreator prerezati popkovino in pustiti vsakega posameznika, da nosi moje kose tako, kot je njemu všeč. Nisem njihov stilist, priporočim, kaj se mi zdi, da bi bilo dobro, potem je pa vse stvar posameznika. Vsak naj se oblači tako, kot mu paše. Če Neisho prisiliš obleči nekaj, v čemer se ne počuti dobro, se to vidi tudi na njenem obrazu, zato je na fotkah zelo nesrečna. Sama bolj spoštujem osebe, ki imajo svoj stil in stojijo za njim, kot pa nekoga, ki slepo sledi trendom ali pa sploh nima nobenega stila in je siva miška. Samo enkrat se živi. Mislim, da ni dolžna nikomur polagati računov. Njena kredibilnost sloni na glasbenem talentu.