Sončna očala: Trendi modeli za poletje 2017, ki najbolj pristajajo prav TVOJEMU obrazu

Sončna očala so lahko odličen modni dodatek, čeprav je njihova primarna vloga zaščita oči pred škodljivimi UV žarki in olajšanje gledanja pri močni svetlobi. Sončna očala so tudi tista, ki zaključijo videz in ga včasih tudi povzdignejo ter naredijo bolj zanimivega, bolj trendi. A kako v poplavih modelov sončnih očal in novih trendov poiskati prava?

Sončna očala: Trendi modeli za poletje 2017, ki najbolj pristajajo prav TVOJEMU obrazu (foto: instagram.com/tjasa_kokalj_jerala) instagram.com/tjasa_kokalj_jerala
16. 6. 2017

Okrogel obraz

Ženskam z okroglim obrazom pristojijo očala z velikimi okvirji pravokotne oblike. Ta bodo zožala tvoja lica in ustvarila linije tvojim mehkim potezam. Odlična za to bodo tudi očala mačje oblike, ampak pazljivo - ne smejo biti preširoka, saj bodo tvoj okrogel obraz le še poudarila. 

Obraz v špico

Obraz z zelo definirano brado, ki se zaključi v špico in širokimi ter izrazitimi ličnicami bo zelo dobro sprejel aviatorke. Izberi takšne z lečami kot ogledala, te so tudi to sezono še vedno zelo popularne, ali pa takšne z retro stilom. Sicer pa bodo vsa očala, ki so močna in široka v spodnjem delu super sprejeta na tvoj tip obraza.

Ovalen obraz

Ovalnemu tipu obraza pristojijo skoraj vsi tipi očal, zato lahko tukaj eksperimentiraš s trendi in barvami. Zadnji trend, okvirji v obliki mačjih oči, bodo tvojemu obrazu super pristajali. Izogibaj se le popolnoma okroglim oblikam.

Podolgovat obraz

Takemu tipu obraza moramo dodati širino in zmehčati dolžino, oziroma jo optično skrajšati. Izberi sončna očala, ki niso širša od najširšega dela tvojega obraza. Najboljša za to bodo okrogla ali pa kvadratne oblike.

Trikoten obraz

Pri obrazu s širokim čelom in ozko čeljustjo je pomembno, da to neravnovesje uravnaš s pravilno izbiro sončnih očal – za tebe so okvirji mačje oblike in pa tudi okvirji, ki so prisotni samo na zgornjem delu stekla.

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

PREBERI ŠE: Katere so POPOLNE kopalke za tvojo postavo? in 10 znanih Slovenk z najboljšim modnim stilom (super ideje za poletje 2017!)