"TAKŠNE pajkice naredijo tvoje noge optično ŠIRŠE" (+6 skrivnosti o PAJKICAH, ki jih moraš poznati)

Če imaš v svoji omari vsaj ene pajkice, moraš prebrati te uporabne trike (in nasvete) naše modne urednice! 

"TAKŠNE pajkice naredijo tvoje noge optično ŠIRŠE" (+6 skrivnosti o PAJKICAH, ki jih moraš poznati) (foto: Profimedia) Profimedia
4. 10. 2021

Tudi ti ob omembi pajkic najprej pomisliš na telovadnico? Čeprav je to res njihovo najbolj naravno okolje, pa imajo veliko uporabno vrednost in jih lahko nosiš - če to storiš pravilno - na sto in en način.

Vendar pozor: To vsestransko oblačilo ima nekaj zelo izrazitih lastnosti (tebe gledamo, elastan!) ki lahko poudarijo dele telesa, za katere ne bi želela, da pristanejo v središču pozornosti.

Zate smo zato sestavile seznam 7 najpogostejših napak, ki jih (vse, brez izjem) delamo pri nošenju pajkic:

#1 Nosimo pajkice z nizkim pasom

Pajkice z nizkim pasom lahko naredijo nekatere dele tvojega telesa bolj izrazite, kot bi si želela. To ni nujno slabo, če pa se želiš izogniti morebitnemu "krofku" okoli trebuha ti priporočamo, da izbereš pajkice z visokim pasom.

Ta oblika bo skrila trebušček in ti celo pomagala, da boš videti vitkejša. Poleg tega so za nošenje še udobnejše, še posebej, če se boš ukvarjala s pilatesom ali jogo. Pajkice z visokim pasom so dobra izbira tudi izven telovadnice, in sicer lahko čez oblečeš katerokoli vrsto majice, puloverja ali bluze.

Priporočamo tudi: Triki, ki izboljšajo vsak stajling in ne stanejo nič!

#2 Izberemo prekratke pajkice

Nekateri raje nosijo kratke pajkice. Čeprav so nekateri modeli lepi in udobni, jih večina popači obliko nog; zaradi njih so tvoje noge videti širše, kot so v resnici. Zato je priporočljivo, da izbereš daljši model. V njih bodo tvoje noge videti bolj vitke, v njih pa boš prav tako videti tudi precej višja. 

#3 Oblečemo pajkice živih barv

Izberi barve, ki se ujemajo s tvojo kožo in lasmi. Preveč žive ali pisane pajkice zelo hitro delujejo otroško in nič kaj elegantno. Za dodelan videz se drži čim bolj umirjene barvne sheme - s črno nikoli ne boš zgrešila.

Preberi še: Brez težav lahko dobele pulover zatlačiš v oprijeto krilo

#4 Izbiramo predolge puloverje

Zelo široki in dolgi puloverji (pa tudi majice) skrijejo telo in posledično uničijo slog. Namen pajkic je, pokažeš svoje super obline. Čeprav se zelo rade zatekamo k trenirkastim puloverjem, ti niso najboljša izbira. Še posebej takrat, ko segajo do popka. Boljša alternativa so odrezani topi!

#5 Izbiramo svetleče materiale

Pajkice svetlečih materialov lahko na soncu hitro izgledajo bleščeče kot novoletna jelka, poleg tega pa so v njih tvoja stegna videti širša. Da bi se temu izognila namesto materialov kot je lajkra raje izberi mat tkanine, kot je bombaž.

Priporočamo: Ko se ti res ne da, oblevi tole in videti boš top

#6 Nosimo pajkice v kompletu

Enobarvni kompleti niso najboljša izbira za tiste, ki želijo pajkice nositi tudi izven telovadnice. Če želiš na ulici izgledati bolj modno, potem se izogibaj kompletom pajkic, pri katerem sta spodnji in zgornji del enake barve. V njem boš namreč videti, kot da si ravno zaključila z uro joge.

#7 Okrog pasu zavežemo pulover

Povsem te razumemo, zunaj je spremenljivo vreme in dodaten kos vrhnjega oblačila je nujna oprema, ko se odpraviš ven. Če nosiš pajkice se kljub vsemu poskusi izogniti skušnjavi, da pulover zavežeš v pasu. Namesto tega ga raje zaveži čez rame ali še bolje - en rokav čez ramo, drugega pa pod roko, tako, da je pulover zavezan diagonalno čez tvoje prsi. To je namreč najnovejši trend!

Tule pa je še nekaj predlogov, kako stiliraš pajkice za najbolj trendi videz:

Fotografije: Profimedia