Si naveličana svojih starih ČEVLJEV? Tukaj je 6 načinov kako jih lahko popolnoma PREOBRAZIŠ

Poceni triki, ki bodo popolnoma spremenili tvoje čevlje!

Si naveličana svojih starih ČEVLJEV? Tukaj je 6 načinov kako jih lahko popolnoma PREOBRAZIŠ (foto: Profimedia) Profimedia
16. 2. 2022

Si tudi ti padla na nasvet, da moraš v svoji garderobi imeti vsaj en par klasičnih salonarjev, sedaj pa ti sedijo na dnu omare v vseh možnih odtenkih in različicah?

Če meniš, da so preveč dolgočasni, da bi jih obula za na žur ali zmenek, potem je ta članek kot nalašč zate.

Naša stilistka je namreč našla kar 6 predlogov in poceni trikov, ki bodo tvoje dolgočasne salonarje spremenili v dizajnerske čevlje.

In kar je najbolj, za to ne potrebuješ posebnih pripomočkov ali spretnosti, le nekaj časa in domišljije.

Preberi tudi: S tem trikom boš navadne salonarje spremenila v dizajnerske čevlje

V roke torej vzemi svoje petke, čopič, lepilo, bleščice in poglej spodnji video:

#1 Uporabi tekstil

Če bi rada spremenila barvo ali teksturo svojih čevljev, potem to najlažje storiš tako, da uporabiš tekstil. Ta je lahko poljubnih barv, vzorcev in struktur (naprimer čipka), nam pa je izredno všeč predlog iz videa v stilu Versace vzorca - čevljem namreč daje zelo luksuzen videz. 

Pri uporabi tekstila bodi pazljiva da uporabiš kvalitetno lepilo in tekstil enakomerno ter brez balončkov zraka porazdeliš po čevlju.

#2 Prebarvaj podplat

Instanten trik, ki bo tvoje čevlje preobrazil v najbolj moden kos na ulici je barvanje podplata. Izbereš lahko svoj najljubši odtenek močno obstojne barve in ga naneseš po celotnem podplatu. Naša favorita sta živo rdeča (po navdihu Louboutink) ter metalično zlata barva.

Priporočamo: Naša stilistka razkriva kako lahko na čisto kul način svojo poletno obleko nosiš že zdaj

#3 Pritrdi nete

Klasične salonarje v hipu dvigneš na novo raven z uporabo netov, ki jih kupiš v skoraj vsaki DIY trgovini. Pritrdi jih na rob čevlja in paščke, da dobiš videz ikoničnih Valentino čevljev.

#4 Uporabi bleščice

Za videz glamuroznih čevljev priporočamo uporabo bleščic. Izbereš lahko poljubno barvo in obliko (lahko tudi več njih) ter jih s pomočjo lepila prilepiš na čevelj. Polepšaš jih lahko še z uporabo nakita, kamnov, brošk in drugih detajlov. Te lahko naneseš po celotnem čevlju ali le po delih - še posebej lep učinek so kamni na petki.

Preberi še: Izvoli trik, kako učinkovito pospraviš puloverje, da zasedejo malo prostora in se ne raztegnejo

#5 Prišij cvetne liste

Zelo eleganten način, da okrasiš svoje sandale so cvetni listi iz prosojnega tekstila. Ta videz smo opazile pri številnih modnih oblikovalcih in je zelo enostavno dosegljiv, če imaš sandale na trakce. Pri tem postopku boš sicer potrebovala šivalni stroj, a je končni rezultat res čudovit. Ta način nam je všeč tudi zato, ker ga lahko po želji tudi odstraniš in spet imaš svoje klasične čevlje. 

#6 Prilepi perje

Bonus nasvet je, da uporabiš pisano perje, ki ga lahko kupiš v hobi trgovinah. Tega zelo enostavno prilepi na sprednji del čevlja in takoj bodo poživili tvoje stare čevlje.  

Fotografije: Profimedia