Renata Medved – Brlogarka & njen nakit

Renata Medved se prvega srečanja s polimerno maso ne spomni več.

Renata Medved – Brlogarka & njen nakit (foto: Renata Medved) Renata Medved
12. 7. 2014

"To je bilo že dolga leta nazaj. Vem le, da je bila to ljubezen na prvi in vsak nadaljnji otip," nam je zaupala ustvarjalka, ki si je nadela ime Brlogarka.

"Ob tem imenu se marsikomu ustavi misel. Nastalo je kot posledica mojega priimka, ustvarjanja v brlogu in besedne igre na temo 'blogerke', ko sem lani začela pisati svoj blog," nam je zaupala ustvarjalka, ki se ji ob neskončnih paletah barv, kombiniranju mase s pasteli, oljnimi in akrilnimi barvami, ob ustvarjanju vzorcev, tekstur in ne nazadnje ob terapevtskem in sproščujočem mečkanju 'plastelina' vedno znova odpirajo nova obzorja in jo silijo k izpopolnjevanju izdelkov.

Med prvimi izdelki, ki jih je predstavila javnosti, so bile 'okusne slaščice iz polimerne mase'.

"Ker so mi bili realistični izdelki vedno bližje kot abstraktni, sem začela izdelovati miniaturne slaščice in sadje, ki do podrobnosti posnemajo resnično hrano in za katere rada poudarim, da so sicer povsem brez kalorij in ne redijo, vendar lahko povečajo tek po sladkarijah," je v smehu dejala Renata in poudarila, da pri svojem delu ne uporablja kalupov. "Vsak detajl je izdelan ročno, zato je vsak izdelek resnično unikaten. In kot letošnjo novoletno zaobljubo sem si zadala še izdelavo bolj prefinjenega nakita. Sprva je bilo to preizkušanje različnih tehnik, kombiniranja barv in vzorcev, odkar pa sem začela črpati svoj navdih v naravi in ustvarila kolekciji nakita Amazonija in Bali ter tako ustvarila prepoznavno rdečo nit blagovne znamke Brlogarka, idejam ni konca. Narava je resnično neusahljiv vir navdiha, zato moje ideje vedno znova prehitevajo moje prste."

Kje najdeš izdelke Renate Medved?

Renatine izdelke si lahko ogledaš na Facebookovi strani Brlogarka, svoj ustvarjalni razvoj pa beleži tudi v svojem b(r)logu – na brlogarka.blogspot.com.

MetiBeti, foto: osebni arhiv