Razkrivamo NAJ jesenski trik stilistov, s katerim boš prihranila goro denarja!

Jesenska garderoba je nazaj in spet bomo lahko nosili trendi tople puloverje!

Razkrivamo NAJ jesenski trik stilistov, s katerim boš prihranila goro denarja! (foto: Profimedia) Profimedia
12. 10. 2018

Se ti je zgodilo, da je tvoj lanski najljubši pulover, ki bi ga rada nosila tudi letošnjo jesen, poln muck? Nikar ne kupuj novega, saj za to neprijetno nadlogo obstaja veliko enostavnih rešitev. Te nasvete lahko uporabiš na vseh oblačilih, kjer se mucke pojavljajo. Tako ne boš vsakič znova kupovala nove garderobe, ampak boš v svojih najljubših modnih kosih uživala več sezon.

Zakaj se te mucke sploh pojavijo? Zaradi skupka nošenja, drgnjenja tkanin in pranja. Ne glede na ceno ali znamko, se oblačila iz takšnih materialov žal muckajo.

Odpraviš jih na naslednje načine:

1. Pinceta

Pinceta ne služi samo za urejene obrvi, ampak tudi za urejanje jesenskih puloverjev. Ta način bo sicer deloval na novejših puloverjih, ki še nimajo toliko muck. S pinceto bodi zelo previdna, da ne potegneš tudi nitke in tako res uničiš svojo ljubljeno pletenino.

2. Lepilna krtača

Če imaš doma hišnega ljubljenčka, je ta pripomoček že tvoja stalnica. Zdaj ga lahko po novem uporabiš tudi pri odstranjevanju muck. Je sila enostavno in tudi precej učinkovito. Če lepilne krtače trenutno nimaš, si lahko pomagaš z lepilnim trakom. A ponovno previdno in nežno, da se oblačilo ne poškoduje.

3. Britvica ali brivnik tvojega dragega

Pomagaš si lahko tudi s pripomočkom, ki ga zagotovo imaš v svoji lepotni omari. Klasična britvica odlično odstrani muckasto nadlogo s tkanine ali pletenine. Z britvico ravnaj previdno in počasi. Lepo nežno drsi z njo navzgor in navzdol po izbranem oblačilu. Alternativa klasični britvici je električni brivnik, ki prav tako odlično opravi vlogo odstranjevalca muck.

4. Čistilna gobica

Točno tista gobica, ki ti pomaga pri umivanju posode. Seveda izberi novo in z grobo stranjo nežno drsaj po modnem kosu. Po želji jo lahko tudi malo zmočiš.

5. Brusni papir

Tale odstranjevalec muck pa najdeš v dedkovi ali očetovi delavnici, pa tudi v vsaki trgovini za domača opravila. Z brusnim papirjem ravnaj podobno kot s čistilno gobico in ne pozabi svojega puloverja položiti na ravno površino, da bo tvoje brušenje bolj efektivno.

S temi triki bo tvoj stari pulover, šal ali pončo spet kot nov in pripravljen na nove jesenske izzive. Tako boš ponovno blestela – in to brez potrebe, da bi za nova oblačila zapravila denar.

Po tem članku prevedla in priredila: Nina Skok

Fotografije: Unsplash/Dan Gold, Unsplash/Courtney Clayton

Preberi še: 11 fantastičnih trikov, s katerimi boš na ASOSu prihranila čas in denar ali pa Torbica, ki jo je pred kratkim nosila Meghan Markle, ustreza vsem modnim zapovedim!

Priporočamo tudi: Puli se vrača! Tu je 8 ODLIČNIH namigov, kako ga letos nosijo najbolj modna imena!