Rada nakupuješ v ZARI? Izvoli skrivnost, ki jo poznajo le redki (in bo olajšala tvoje nakupovanje)

No, tega pa niti naše stilistke niso vedele - in zdaj, ko vedo, je vse veliko lažje! 

Rada nakupuješ v ZARI? Izvoli skrivnost, ki jo poznajo le redki (in bo olajšala tvoje nakupovanje) (foto: Profimedia) Profimedia
25. 2. 2023

Na TikToku je zaokrožil posnetek, ki obrazloži, kaj pomenijo majhni geometrijski znaki, ki jih lahko najdeš na listkih oblačil, ki so bila kupljena v modni trgovini Zara. 

Če so te ti znaki, kdaj begali in nisi vedela, kaj točno pomenijo ali pa jih sploh nisi opazila, potem naj ti razjasnimo njihov pomen.

Krog

To pomeni, da je velikost tega oblačila večja od običajne velikosti. Ekstra velik (XL) pulover v Zari je lahko v neki drugi trgovini tipično velik (L).

Kvadrat

To pomeni, da je velikost prava, oziroma je velikost oblačila enaka kot tudi v ostalih trgovinah. 

Narobe obrnjen trikotnik

Pomeni, da je to oblačilo "running small". To je običajen maloprodajni izraz za oblačila. Izraz "run small" v tem kontekstu pomeni, da so ponavadi številke manjše od večine blagovnih znamk z enako velikostjo etikete.

Če imaš v omari UGGice, ki jih zaradi ponošenega videza ne nosiš več, naredi TO (in videti bodo nove)

Velikosti oblačil so običajno odvisne od blagovne znamke. Par kavbojk Levi, označenih kot srednja velikost (M), najverjetneje ne bo enake velikosti kot par kavbojk Wrangler, ki so prav tako označene kot srednja velikost. Ko se to zgodi, se izraz "runs small" uporablja za izražanje, da so kavbojke Levi's ponavadi manjše od večine blagovnih znamk z enako označeno velikostjo.

TikTok video pa si lahko pogledaš tudi TUKAJ:

@sidhimasodhi Did you know ? #shoppinghelp #foryoupage #fyp #foryoupageofficial #zarafashion #zarashopping #zara #dubaifashion #dubaimall #shoppingtips #fashionhelp ♬ Faded(Vikstrom Remix) - Alan Walker