Prisha Justinek Alfirev: "Večino dela, s katerim zaslužiš, so dolgourna čakanja na kastingih"

Spoznaj manekenko, ki je poletje delovno preživljala na Krku in Londonu. Z našo novinarko sta spregovorili o dveh plateh manekenstva in modnih navadah ...

Prisha Justinek Alfirev: "Večino dela, s katerim zaslužiš, so dolgourna čakanja na kastingih" (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
25. 10. 2016

Katere so tvoje modne ikone?

Predvsem manekenke. Mogoče zato, ker se lahko najbolj poistovetim z njimi. Na prvem mestu je ena in edina Gisele Bündchen, občudujem Candice Swanepoel in Rosie Huntington-Whiteley.

V kateri modni prestolnici se najbolje počutiš?

V Londonu, kjer trenutno tudi največ delam. Se mi zdi, da so ljudje tam zelo sproščeni. Živela sem tudi v Parizu in Milanu, kjer nisem dobila takšnega občutka odprtosti in dobrodošlosti.

Kaj bi morala vedeti vsaka bodoča manekenka, preden vstopi v to industrijo?

Začetki so vedno težki, potreben je čas približno dveh let, da se model razvije in začne dobro delati. En uspeh še ne pomeni, da se bodo naslednji kar zvrstili. Veliko je težkega dela in odrekanj. Treba se je učiti in poslušati prave ljudi. Najslabše je, če se primerjaš z drugimi. Samozavest je tista, ki v tem poslu prepriča.

Prisha

Česa ljudje ne vedo o manekenkah?

Da ta poklic, razen če si top model, ni tako bleščeč. Da je zelo težko dobiti agencijo in delo. Da večino dela, s katerim zaslužiš, niso zabavne modne revije, ampak dolgourna čakanja na kastingih, snemanja katalogov in showroomi, kjer se dobesedno preoblečeš tudi do stokrat. Si kot živa lutka.

Včasih ljudje, ki delajo s tabo, res pozabijo, da si človek. Sama sem zelo vesela, da delam s super prijazno ekipo Petra Pilotta, kjer dejansko vedo, kako mi je ime, in nisem le številka.

Najbolj čudna stvar, ki si jo morala kot model narediti?

Stiskanje in ožemanje celih pomaranč z golimi rokami v outfitu spodaj brez.

Kaj sta tvoja močna in šibka točka?

Intuicija in neodločnost.

Prisha

Najljubši lepotni izdelek?

Rada imam parfume in obožujem izdelke kozmetika Afrodita, uporabljam vse od krem za roke, tonikov, odstranjevalcev za ličila, mask, pilingov, gelov za prhanje. Moja najljubša znamka ličil je Kiko Makeup Milano.

Lepotni ritual, ki ga ne izpustiš?

Vedno odstranim makeup, preden grem spat.

Kakšna je tvoja tipična poletna oprava?

Džins kratke hlače ali oprijeto mini krilo, ohlapne enobarvne mini obleke v bolj umirjenih tonih, ogledano imam živo rdečo midi obleko in še kaj se bo našlo.

Kaj nikoli ne manjka v tvoji torbici?

Telefon in denar, parfum, balzam za ustnice. V vročih dneh tudi termalna voda v spreju za osvežitev obraza.

Besedilo: Anamarija Lukovac

Preberite še: Nekdanja mis Sara Savnik zaradi tragične nesreče nikakor ne dobi redne zaposlitve

Priporočamo tudi članek: Alma Kochavy: Spoznajte strastno gurmanko, soustanoviteljico Odprte kuhne