Povsem nove dimenzije šopinga!

Naš način nakupovanja se je lani zaradi pandemije močno spremenil, saj smo se »vsi« preselili na splet, na katerem že tako ali tako opravimo iz leta v leta več nakupov.

Povsem nove dimenzije šopinga! (foto: Profimedia) Profimedia
3. 11. 2021 | Promocijsko sporočilo

In naše nakupovalne izkušnje se bodo v prihodnje še veliko bolj spremenile, postale bodo še boljše, veliko bolj zanimive, omogočilo pa nam jih bo mobilno omrežje prihodnosti 5G. Izjemno hiter prenos podatkov, tako rekoč nične zakasnitve, možnost povezave tudi do milijon pametnih naprav na kvadratni kilometer in tehnologija obogatene resničnosti (AR) bodo obogatili naš način »šopingiranja«.

Z novimi možnostmi, ki se nam bodo odprle, se nam nikdar več ne bo zgodilo, da bi za novi kos pohištva, ki nam je bil v trgovini tako strašansko všeč, doma ugotovili, da nikakor ne paše v naš prostor. Z navidezno resničnostjo bomo lahko namreč prek posebne aplikacije že doma izbrali določen kos pohištva in ga umestili v svoje prostore ter se prepričali, ali je vse videti tako, kot želimo, ali ne.

Tudi nakupovanje kozmetike prek spleta bo ponudilo boljšo izkušnjo, enako pa velja seveda tudi za nakupe v živo. Dodatne informacije o posameznih izdelkih bomo dobili že samo s tem, da bomo vanje usmerili telefon, za prav posebno nakupovalno doživetje pa bo poskrbela tehnologija AR, ki nam bo, povezana s »čarobnimi« ogledali in kamerami, dala namige, kako nositi posamezni artikle, priporočala nam bo barve, ki nam najbolj pristojijo, prav tako pa tudi denimo, kakšen nakit in čevlji tvorijo idealno kombinacijo z našo novo obleko. Nakupovanje bo res dobilo novo dimenzijo.

Ključ se torej skriva v omrežju 5G in prvi, ki je pri nas predstavil gigabitno omrežje s pravo 5G izkušnjo, je bil Telemach. Omrežje 5G za zdaj ponuja v 13 večjih mestih po Sloveniji, hkrati pa pospešeno nadaljuje njegovo vzpostavitev. Za nameček je spet tudi nadgradil svoje najbolj prodajane mobilne pakete VEČ! Poslej vsi vključujejo neomejeno količino klicev in SMS sporočil, povečala pa se je tudi količina prenosa podatkov, v paketu VEČ je je zdaj na voljo 5 GB, v paketu ŠE VEČ kar 100 GB, medtem ko je v paketu NAJVEČ že dalj časa neomejena.