Obožuješ PRIMARK? Nakupovanje tam se bo ZA VEDNO spremenilo (poglej, zakaj)

Tole je resnično pohvale vredno, se strinjaš?

Obožuješ PRIMARK? Nakupovanje tam se bo ZA VEDNO spremenilo (poglej, zakaj) (foto: Profimedia) Profimedia
21. 9. 2021

V kolikor si pri nakupovanju v Primarku imela slabo vest, je sedaj ta občutek zate preteklost! Irski modni gigant se je namreč zavezal ...

... k bolj trajnostnemu poslovanju in predstavil obsežen program novih zavez, ki so vse pohvale vredne. V času, ko so opozorila na tematiko o hitri modi vedno glasnejša, je tole vsekakor dobrodošla sprememba.

V naslednjih desetih letih bodo tako pri Primarku poskrbeli, da bodo vsa oblačila izdelana iz recikliranih in bolj trajnostnih materialov, vsa oblikovana oblačila bo mogoče reciklirati, vodstvo podjetja pa si bo prizadevalo tudi za boljšo kakovost življenja vseh delavcev v dobavni verigi. Zraven tega so si zadali še nalogo, da prepolovijo ogljične izpuste v celotni vrednostni verigi.

Pri tem v Primarku obljubljajo, da ne bodo spreminjali svojih ugodnih cen, saj si želijo trajnostnih rešitev za prav vse ljudi, vse zadano pa si želijo izpolniti do leta 2030.

V kolikor te zanima, kako jim bo to v tako kratkem času uspelo, je odgovor pravzaprav preprost. Že danes zagotavljajo, da je 25 % njihovih izdelkov v prodaji izdelanih iz recikliranih ali bolj trajnostno pridobljenih materialov, v naslednjih letih pa se bodo temu še bolj posvetili.

Ob tem je vodstvo Primarka vsem svojim kupcem sporočilo tole:

"Gre za novo in vznemirljivo poglavje v Primarkovi zgodbi. Naš cilj je strankam ponuditi ugodne cene, ki jih poznajo in imajo radi, vendar z izdelki, ki so narejeni na način, ki je boljši za planet in ljudi, ki jih izdelujejo. Zavedamo se, da naše stranke in naši sodelavci to od nas želijo in pričakujejo.

To ni začetek naše poti. Že več kot 10 let si prizadevamo postati bolj trajnostno in etično podjetje. Četrtina vseh oblačil, ki jih prodamo, že prihaja iz naše ponudbe izdelkov Primark Cares iz recikliranih ali bolj trajnostnih materialov. Naše nove zaveze pomenijo znatno pospešitev tempa in večji obseg sprememb, zaradi česar moramo drugače razmišljati o tem, kako poslujemo. Od oblikovanja in izdelave oblačil do prodaje v trgovinah.

Nimamo vseh odgovorov in vemo, da vsega ne zmoremo sami. Zavezani smo, da bomo v sodelovanju z modno industrijo ustvarili resnične in obsežne spremembe."

Bravoooo, Primark!

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Madonna: Po zadnjih lepotnih operacijah ŠOKIRALA s svojim novim videzom (FOTO)

Priporočamo tudi: Severina razkrila PONIŽUJOČ prvi zmenek s podjetnikom Milanom Popovićem (lahko ga je sram)