Imaš doma veliko nakita? Naredi tole, in nikoli več se ti ne bo zapletal (top trik modne urednice)

Ja, tudi tistega drugega uhana ne boš nikoli več izgubila! 

Imaš doma veliko nakita? Naredi tole, in nikoli več se ti ne bo zapletal (top trik modne urednice) (foto: Profimedia/Cosmopolitan splet obdelava) Profimedia/Cosmopolitan splet obdelava
14. 11. 2021

Če si tudi ti zbirateljica takšnega in drugačnega nakita, ki se ti vse prepogosto valja po sobi (in nikoli ne najdeš tistega drugega uhana) potem nujno beri dalje!

Na Pinterestu smo zate namreč izbrskale nekaj zelo simpatičnih predlogov za shranjevanje ogrlic, prstanov, zapestnic, uhanov in drugih kosov nakita.

Vsi predlogi za shranjevanje nakita so takšni, da jih boš z domišljijo in nekaj spretnosti lahko izdelala sama, hkrati pa boš lahko uporabila predmete, ki se valjajo po tvojem domu ali okoli njega.

#1 Deska ali pluta

Uporabi desko ali kos plute poljubne velikosti, ter vanjo zabij nekaj žebljev ali buck. Nanje lahko obesiš ogrlice, uhane, prstane in ostali nakit, za dodaten zanimiv element pa lahko pripneš tudi kakšno fotografijo ali stran iz revije.

Preberi tudi: Ti cenen nakit vedno počrni? Namoči ga v tole pijačo!

#2 Debelejše veje

Na naslednjem sprehodu po gozdu poberi nekaj debelejših suhih vej in na njih zabij manjše žeblje. Na veje zavežeš nit in jih obesiš na steno. Uporabi veje različne velikosti in jih poljubno obesi - rezultat bo zelo boemski.

#3 Skodelice

V kuhinji poberi skodelice, ki jih ne uporabljaš in jih spravi v predal. Skodelice so lahko raznolike, lahko pa uporabiš cel set. vanje lahko lično pospraviš svoje najljubše kose nakita.

Priporočamo: Ta TikTok trik s starimi najlonkami boš želela preizkusiti takoj

#4 Okvir za sliko

Uporabi poljuben okvir za sliko - stil in velikost sta povsem po tvojem okusu. Če je okvir starejši ga lahko tudi pobarvaš v želeno barvo. Namesto slike vanj umesti blago, ki mora biti dovolj debelo, da lahko vanj zapičiš kaveljčke ali bucike, na katere nato lahko obesiš nakit.

#5 Steklenice

Prazne steklenice so lahko odličen pripomoček za shranjevanje tvojih zapestnic! Izberi steklenice manjše velikosti , da se bodo zapestnice lepo prilegale. Lahko jih enostavno postaviš na mizo ali polico ali pa za to uporabiš manjšo gajbico. 

Preberi še: Naveličana starih kavbojk? S temi triki jih enostavno preobraziš

#6 Pladnji za slaščice

Še eden izmed ljubkih predlogov. Svoj nakit lahko pospraviš na pladnje za serviranje slaščic. Ta bo v tvoji sobi deloval kot odličen dekorativni element.

#7 Tanjše veje

Če iščeš rešitev za shranjevanje nakita, katero bi lahko umestila na svojo steno in bo poleg funkcionalnosti hkrati tudi lep estetski element, potem izberi tanjšo vejo, katero lahko prebarvaš in nanjo enostavno obesiš vse od uhanov do zapestnic.

#8 Mreža

Različne mreže so zelo učinkovit način za shranjevanje nakita, še posebej za uhane in ogrlice. Poljublno mrežo lahko vstaviš v okvir ali pa jo napneš na direktno na steno.

Fotografija: Profimedia