Videla jo boš povsod: Ta elegantna torbica bo zaznamovala sezono in izpopolnila čisto vsak stajling

28. 3. 2024
Videla jo boš povsod: Ta elegantna torbica bo zaznamovala sezono in izpopolnila čisto vsak stajling (foto: Profimedia)
Profimedia

Že komaj čakamo, da jo skombiniramo s svojimi najljubšimi pomladnimi stajlingi. 😍

Obdobje, ko so povsod prevladovale ultra mini torbice, je končno mimo – zdaj so namreč v ospredju velike in praktične torbe, ki so se uveljavile kot eden vodilnih trendov za leto 2024. Kljub temu pa nekatere majhne torbice še vedno ostajajo  'must have' kos, zlasti za bolj slovesne priložnosti. Med njimi izstopa slog, ki je v zadnjih mesecih osvojil trendseterke, in sicer gre za t. i. east-west obliko, natančneje za podolgovat pravokotnik.

Ne spreglej:

Te elegantne torbe običajno vključujejo tanke ročaje, njihova silhueta pa spominja na slog 50. let, ki je v zadnjem času navdihnil mnogo oblikovalcev. Številne priljubljene luksuzne znamke so v zadnjih kolekcijah namreč predstavile vsaj en pravokoten model, med trenutno najbolj zaželenimi pa je torbica Alaïa Le Teckel.

Poglej, o čem govorimo:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Andres (@ann.andres)

Znamka Alaïa je sicer zaslužna za številne viralne modne trenutke zadnjih sezon, kot so nepogrešljive mrežaste balerinke in srčaste torbice Le Core. Njihova nova "it" torba je poimenovana po francoski besedi za psa jazbečarja zaradi svoje osupljive, podolgovate oblike. Le Teckel je našel svoje mesto v kombinacijah številnih trendseterk in sploh ne dvomimo, da ga bomo v naslednjih mesecih videvali povsod.

Ob uspešnici Alaïa velja omeniti tudi novo torbo Bottega Veneta. Blagovna znamka je pred kratkim predstavila prenovljeno različico ikonične torbe Andiamo, primerno poimenovane Long Andiamo, ki je na voljo v podolgovati različici z ravnim clutchom z značilno teksturo tkanega usnja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THREADS (@threadsstyling)

Pozornost je pritegnila tudi ugledna znamka Hermès, ki je prejšnji mesec na pariškem tednu mode predstavila novo različico svojega najbolj znanega modnega dodatka – torbice Birkin. Ikonski dizajn je zdaj namreč prilagojen za nošenje čez ramo, je manjši, kompaktnejši in bolj podolgovat. Mi smo se zaljubili! 😍

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Darja Barannik (@darjabarannik)

Morda te zanima še: Bizaren modni trend, ki je navdušil zvezdnice in modne navdušenke (ampak ne vemo, kaj si naj mislimo o njem)

Preberi tudi: To je naših 8 najljubših pomladnih oblek iz aktualne ponudbe (in želela jih boš imeti)

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ