Na Kickstarterju je tudi slovenski Zulu Zion

Po spodbudnem uspehu inovativnih slovenskih izdelkov, mladih obrtnikov in kreativcev na Kickstarterju, platformi za množično financiranje, se je tja zdaj po podporo podala tudi mlada slovenska blagovna znamka Zulu Zion.

28. 4. 2014

Zakaj Kickstarter?

Za Zulu Zion stojita Miha in Dijana Rolc, ki sta oblikovala linijo nogavic zanimivih barvnih kombinacij in vzorcev, ki so jo navdihnili kultura in umetnost afriških plemen, ulična umetnost, hiphop, afriška in jazz glasba ter popularna kultura zgodnjih devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Zulu Zion želi s pridobljenimi sredstvi zagnati bolj množično proizvodnjo zdaj že prepoznavnih devetih modelov nogavic, če pa kampanja preseže zastavljen cilj, imata Miha in Dijana za prihodnost blagovne znamke še vznemirljivejše cilje: za začetek nove vzorce in barve, nato pa ... kdo ve?

Njihovo kampanjo najdeš na povezavi: kck.st

Sodelovanje različnih mladih oblikovalcev

Nogavice Zulu Zion so prvi slovenski modni projekt na Kickstarterju, poleg devetih različnih modelov nogavic pa se lahko tisti, ki jih bo projekt prepričal, v zameno za podporo nadejajo zanimivih nagrad, ki so prav tako kot nogavice izdelane v Sloveniji.

V sodelovanju z ilustratorko Meto Wraber je nastala ročno potiskana majica v duhu Zulu Zion, fotografinja in oblikovalka Ada Hamza je oblikovala nahrbtnik, z notranje strani oblečen v značilne Zulu Zion potiske, svoj Zulu pečat pa imajo tudi ročno izdelani longboardi znamke Murksli.

Več o nogavicah Zulu Zion

Zulu Zion svoj navdih črpa iz Afrike – dežele, kjer so doma etični vzorci, polni zanimivih detajlov ter iz ulične kulture 80ih in zgodnjih 90ih. Linija nogavic Zulu Zion je nastala pod močnim vplivom afriške, old-school hip hop in jazz glasbe, navdih pa smo našli tudi v vibracijah  mestnega vrveža New Yorka vse od 80-ih let 20. stoletja do današnjega dne.

Nogavice Zulu Zion so udobne in izdelane iz kakovostnih tkanin in do kože prijaznih barv. Njihova največja posebnost in odlika so nenavadne, nepričakovane in pozitivne barvne kombinacije ter nič manj posebni avtorski vzorci. Kot nalašč za mlade, samozavestne urbane robinzone.

Spletne povezave za Zulu Zion: