Modna zgodba: Zmagovalne barve

Lea je o tem, da bi se pojavila v Cosmopolitanu, že dolgo sanjala. V oddaji Slovenski top model se je zato iskreno razveselila nagrade, ki jo je dobila kot zmagovalka enega od izzivov. Leo smo oblekli v zmagovalne barve in se z njo odpravili na potep po mestu.

Obleka, Mango (39,90 €), verižica, Jana Troha (30 €), sandale, Starlet
(39,95€), Vespa S (2.300 €) (foto: cosmo arhiv) cosmo arhiv
4. 5. 2011

Namig za ličenje I.

(zgled: fotografija 3)

Če želiš žive barve nositi tudi na vekah, poišči senčila, ki jih lahko naneseš z mokrim alpikatorjem (npr. Manhattan Multi Effect Eyeshadow), saj ta dajo intenzivnejši ton. Poskrbi za lepo polt, na veke pa najprej nanesi tanko plast tekočega pudra ali korektorja ter prosojnega pudra v prahu. Senčila močnih barv se namreč še posebej rada kupčkajo v gubah. Na notranji kotiček očesa najprej nanesi zlato barvo, na sredino oranžno, na zunanji kotiček oči in v pregib zgornje veke pa intenzivno barvo fuksije. Počakaj, da se nanos posuši, in prehode zabriši z mehkim čopičem. Oči obrobi s črnim svinčnikom in dvema plastema črne maskare. K takšnemu ličenju se podajo ‘nude’ ustnice.

Namig za ličenje II.

(zgled: zadnja v seriji fotografij)
Sočne ustnice živahnih barv so najopaznejši trend letošnjega ličenja. Da bo šminka ostala lepa ves dan, ustnice najprej obrobi s svinčnikom. Šminko nanesi s čopičem (kakovostne in v številnih odtenkih so Dior Addict Lipstick). Za konec ustnice premaži s posebnim utrjevalcem ArtDeco Magic Fix, ki bo preprečil, da bi se šminka razmazala ali razlezla čez rob. Poigraj se tudi z laki in si omisli dvobarvno manikiro. Preprost nanos omogoči poseben čopič laka Bourjois 10 Days Nail Enamel.

Fotografije: Mimi Antolovič

Vodja projekta in stiliranje: Manca Čampa; ličenje: Nika Veger; frizura: Matjaž Šiška;  model Lea.

Posebej bi se radi zahvalili kavarni Loggia Caffe v Kopru in prodajnemu salonu avtomobilov PVG Koper.