Modna urednica RAZKRIVA, kako se doma oblači med karanteno (čisto iskreno)

Živimo v nenavadnih časih. Še bolj nenavadne so naše stilske izbire. Preberi, kaj o tem misli naša modna urednica. 😉

14. 11. 2020
Slika 1/14
Gergana Ivanova

Boljše priložnosti za nošenje kavbojskih škornjev in pletenin ne bo nikoli več.

V fotogaleriji preveri, kakšne modne kose sta za domače stajlinge izbrali naši urednici!

(U)domačen stil

Ajda Gregorc,

lepotna urednica in modna novinarka

Verjamem, da tuhtanje o izbiri oblačil, ko skoraj ves tvoj socialni krog predstavlja le dostavljavec hrane (šifra: pusti pred vrati), ni na seznamu prioritet. Sama sem živela v duhu te miselnosti, vse dokler se v moji domači pisarni niso družili že štirje pari (pre)puhastih copatov, rotiranje dveh trenirk med pranjema pa se je moralo enkrat končati.

To, da zdaj vložim malce več truda v svoj videz, tudi če ostanem doma, zame pomeni le neko obliko skrbi zase, ki je v tem času še kako dobrodošla. Z modo se namreč lahko zelo dobro izrazimo in pozabavamo, morda celo opomnimo na to, da je sreda, in ne petek (#priročno). Vse to pa ne pomeni, da moramo pri tem zapraviti veliko denarja za novo garderobo, narejeno iz 100-odstotnega kašmirja ali svile, temveč da svoj osebni stil izrazimo v okviru, ki mu dirigira udobje.

Prevelikemu puloverju lahko tako dodaš par drznih uhanov ali pa oblečeš pajac v zemeljskih odtenkih, ki se bo izvrstno podal k tvoji razmršeni figi. Posebnih priložnosti letos ni prav veliko, zato si jih lahko ustvariš kar sama. Če tvoja dnevna migracija vključuje le sprehod do hladilnika, pojdi po puding v stilu, in sicer v elegantni obleki s podelitve diplome, preden jo v omari dokončno požrejo molji.

Morda moj monolog najboljše povzema izjava: "Obuj petke in si dvigni moralo". Bolečo obutev lahko pustiš pri miru, v tem primeru le izvrstno ponazarja idejo, da se vedno najprej urediš zase, ne glede na to, ali ostaneš na kavču ali se odpraviš čez planke domače ograje. Vse omenjeno pod pogojem, da si tega seveda želiš.

Urejen, kdo?

Nina Vidrih,

urednica fotografije in stilistka

Moja desna polovica začne ob tem vprašanju takoj razmišljati o fantastičnih stajlingih, ki bi banalne življenjske situacije povzdignili v glamurozno dramatične epizode. V mislih imam na primer jutranje nalivanje kave v čudovitem kimonu, branje knjige v slip oblekici in puliju ter gledanje serije v preveliki moški srajci in hlačnih nogavicah z dodatkom minimalističnega nakita.

No, pa seveda pleskanje stanovanja v džins hlačah z visokim pasom in modrčku iz čipke. Tem editorialnim idejam se moja leva polovica na široko posmehuje, ker ve, da je čisto zares pomembno le to, da sem oblečena dovolj, da se mi ni treba privijati k radiatorju (dekleta v dokolenkah in prevelikem puloverju, vidimo vas!) in da pulover preživi pranje na 60 stopinjah in nove madeže od karija.

Ali ni čar oblek za doma ravno v tem, da jim ni treba posvečati pretirane pozornosti? Odpade torej tako slip oblekica kot vsi puloverji, ki se želijo prati ročno, da bombažnih srajc niti ne omenjam (le kdo bi si zjutraj likal srajco za doma!?).

Sicer pa glede na to, da je glasbenica Lolo posvetila komad moškim puloverjem, v mislih imam singel Sweater Collection, je moje retorično vprašanje na tem mestu le še, kdaj, če ne ravno v varnem zavetju štirih sten, lahko ponosiš udobne puloverje svojega (bivšega) fanta?

Fotografije: Gergana Ivanova/ @Fashionismyfortee, Promocijsko Gradivo