Kako kot modni oblikovalec uspeti na domačem in globalnem trgu?

Kakšne veščine potrebuješ? Na kateri točki začnejo podjetja vlagati v oblikovalca in njegove vizije? Kako so na oblikovanje in modo vplivali družbeni mediji?

Kako kot modni oblikovalec uspeti na domačem in globalnem trgu? (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
8. 9. 2018

Na ta in številna druga aktualna vprašanja bo v sredo, 12. 9. 2018, odgovoril mednarodno priznani kostumograf in modni oblikovalec Uroš Belantič.

Oblikovalec bo prvi gost cikla delavnic in predavanj Prenos veščin, ki jih za ustvarjalce in širšo javnost organizira Center za kreativnost (CzK), ki deluje v okviru Muzeja za arhitekturo in oblikovanje.

Vsak od udeležencev bo imel priložnost Urošu Belantiču predstaviti svoje projekte

Prenos veščin se bo pričel ob 10.00 z delavnico, na katero se je potrebno vnaprej prijaviti na spletni strani www.czk.si

Vsak od udeležencev bo imel priložnost Urošu Belantiču predstaviti svoje projekte oziroma izzive, nakar jim bo oblikovalec osebno svetoval. 

Na predavanju, ki se bo pričelo ob 18.30 in ki bo odprto za širšo javnost, bo Uroš Belantič podrobneje opisal svojo karierno pot, svoj pristop h kreativnim in poslovnim odločitvam, govoril bo o vstopanju na trg ter o aktualnih razmerah na domačem in mednarodnem trgu mode. Pogovor bo vodila Mika Cimolini, vodja programa CzK.

Otvoritev razstave blagovne znamke oblačil Just a Corpse

Ob 20.30 bo v projektnem prostoru Muzeja za arhitekturo in oblikovanje sledila otvoritev razstave blagovne znamke oblačil Just a Corpse, ki sta jo skupaj zasnovala Uroš Belantič in Valerija Kelava, vrhunska manekenka. 

Otvoritev bo pospremila improvizacija na klavirju pianista Tineta Grgureviča, bolj znanega pod umetniškim imenom Bowrain. Razstavo si bo možno ogledati do 18. 9. 2018.

Prenos veščin se bo oktobra nadaljeval z delavnico in predavanjem glasbenika, glasbenega managerja in mentorja Nikole Sekulovića, v letošnjem letu pa bosta svoj pogled na kreativne industrije predstavila še Andraž Tori in Lara Bohinc