Izvoli 5 izi trikov, s katerimi boš videti veliko višja (in za to ne rabiš obuti visokih pet!)

Če ne maraš čevljev z visoko peto, vendar obožuješ svoje doooolge noge, ko jih obuješ? Izvoli pet preprostih trikov, ki ti to zagotovijo - brez visokih petk. 

Izvoli 5 izi trikov, s katerimi boš videti veliko višja (in za to ne rabiš obuti visokih pet!) (foto: Profimedia) Profimedia
12. 1. 2022

Čevlji s peto niso edini modni trik, ki nas optično poviša. S premišljeno izbiro krojev in kombiniranjem oblačil lahko na enostaven način delujemo višji, kot smo v resnici, hkrati pa v vsakodnevnih stajlingih ohranimo udobje.

Glavni nasvet pri izbiri takšnih stajlingov je poznavanje naših telesnih proporcev in izbira kosov, ki podaljšajo naše noge - s poudarjenim pasom in dolgimi nogami lahko ne glede na našo višino izgledamo nekaj centimetrov višji.

1. Ozkih hlač ne kombiniraj s čevlji, ki segajo do gležnja.

Pri izbiri oblačil, s katerimi smo videti višji kot v resnici je pomembno upoštevanje proporcev telesa. Posebna pozornost je priporočena pri izbiri obutve. Če izberemo superge ali škornje, ki segajo do gležnjev in jih kombiniramo z ožjimi hlačami s katerimi so čevlji popolnoma vidni, naše noge optično skrajšamo.

S takšno kombinacijo se zdi, da se naše noge končajo tam, do koder sega čevelj, s tem pa naši višini optično odštejemo nekaj centimetrov.

Priporočljiva je izbira nižjih čevljev, ki jih kombiniramo tako, da med koncem hlač in začetkom čevljev ne kažemo kože. Tudi nekaj centimetrov vidnega gležnja je lahko razlog, da naše noge izgledajo krajše, kot so v resnici.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JOSEFINE H. J (@josefinehj)

2. Izogibaj se širokim, bujnim jaknam, ki se končajo pod boki.

Kljub temu, da "oversized" jakne že več sezon kraljujejo modnim trendom, je za učinek višine dobro izbrati krajše, odrezane kraje. Govorimo o jaknah in suknjičih, ki se končajo pri pasu in so v modnem svetu pogosto poimenovane "cropped" jakne. S tem trikom se optično podaljšajo naše noge tako, naš pas pa je navidezno višje, kot v resnici.

Če želiš, da je tvoja garderoba videti dražja, nosi teh 6 barv (osnove zimske mode 2021)

3. Raje kot skrajšane hlače izberi takšne, ki presegajo gležnje.

Sedemosminske hlače ali takšne, ki se končajo nad gležnjem niso priporočljive za stajlinge, s katerimi želimo izgledati višji. V njih naše noge izgledajo krajše, hkrati pa optično podaljšajo tudi naš trup in naši višini na videz odvzamejo nekaj centimetrov.

Kroj hlač, ki naši višini doda največ so hlače na zvonec. Pogosto imajo izrazito visok pas in segajo do tal. Z njimi torej upoštevamo pravilo proporcev in telesa ne presekamo na pol, celoten stajling pa nas poviša.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

4. Kombiniraj čevlje s platformo

Čevlji s plaftormo so udobna različica obutve, ki nam doda višino. Enakomerno dvignjen podplat na čevlju naši višini glede na izbrano debelino doda nekaj centimetrov. Hkrati z njimi obdržimo tudi občutek normalne, sproščene hoje, kar pogosto pogrešamo pri nošenju čevljev s peto.

O-o! Če si se spraševala zakaj Anamaria Goltes skoraj nič ne objavlja na IG, je zdaj tu njen odgovor 😞

5. Izberi monokromatske kose

Izbira monokromatskih kosov ne pomeni, da takšni stajlingi delujejo dolgočasno. Ravno nasprotno - monokromatska barvna paleta ni samo trendovska, zagotavlja tudi mnoge možnosti nadgraditve in vsestranskega kombiniranja, nas pa optično poviša. V nasprotju z večbarvnimi stajlingi, monokromatski ustvarijo izrazitejšo, elegantno vertikalno linijo, ki naše noge in trup optično podaljša.

Črna barva pa ni edina, s katero lahko poustvarimo takšne stajlinge. Primerna je lahko katera koli barva, dokler jo v ujemajočem odtenku uporabimo v celotnem stajlingu.

Fotografije: Profimedia in Instagram

Preberite več na Elle.si