Grozno! Znana slovenska oblikovalka o tem, kaj so ji naredili na Kitajskem

Toliko truda, potem pa se ti naredi tole … 😢

Grozno! Znana slovenska oblikovalka o tem, kaj so ji naredili na Kitajskem (foto: Profimedia) Profimedia
13. 5. 2022

Alja Horvat je ena izmed najuspešnejših modnih oblikovalk pri nas, vendar ji je velik met uspel tudi preko luže. Tokrat pa jo je pretresla grozna novica!

"Tako sem žalostna," je zapisala pod objavo na svojem Instagram profilu. Razkrila je, da ji je podjetje na Kitajskem ukradlo vzorec, ki ga je nato uporabil na kopalkah in to vztrajno prodaja naprej.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alja Horvat (@aljahorvat)

"Tega nisem želela objaviti, vendar, ko sem se zbudila, sem prejela mail svojega odvetnika, da ne moremo nič narediti. Če bom imela srečo, bodo umaknili vzorec," je še zapisala.

Ob tem se trudi pojasniti, zakaj je še tako zelo pomembno, da se podpira majhna podjetja, ki delajo etično in trajnostno ter da bi morali prenehati podpirati hitre modne industrije. "Predstavljajte si, da ustvarite nekaj, na kar ste resnično ponosni, ampak to s težavo prodajate, ker je v višjem cenovnem rangu, ker vse vpletene pravično plačuješ in ker veš, koliko dela je za vsem tem, nato pa vidiš svoj produkt pri podjetju, ki nasprotuje vsemu, za kar se zavzemaš ti," je dejala šokirana Alja.

Spodrsljaj z Evrovizije: Tega gledalci zagotovo ne bi smeli vedeti (in gre se za Slovenijo)

Odvetnik ji pojasnjuje, da proti njim ne morejo narediti praktično nič, ker so bazirani na Kitajskem in kompenzacije niso možne. Morda jim uspe, da dosežejo, da bodo morali vzorec odmakniti, to pa je to. Prav tako se zaveda, da so prodali že na tisoče produktov z njenim vzorcem in se sprašuje, ali je še sploh vredno. "Ne morem tekmovati s cenami hitre mode in cena je ponavadi tista, na podlagi katere se kupec odloči za nakup ali ne," še doda na koncu in čisto na kratko še zapiše, da v teh dneh izdaja še del svoje kolekcije, v primeru, če želimo podpreti trajnostno in etično znamko.

Alja, mi smo s tabo! ❤️

Ahaaaa, zdaj nam je jasno! To je razlog, da pevec Mika vodi Evrovizijo (zdaj ima smisel)