Edine pete, ki jih TO pomlad nosijo Francozinje: Ves svet jih kopira in ko jih boš videla, boš vedela, zakaj

Udobne in čudovite petke? Ja, prosim! 😍

Edine pete, ki jih TO pomlad nosijo Francozinje: Ves svet jih kopira in ko jih boš videla, boš vedela, zakaj (foto: Profimedia) Profimedia
12. 5. 2022

Usnjeni čevlji z zaobljenim prstom in pasom čez nart so bili včasih tipični otroški čevlji, zato ni čudno, da so dobili ime Mary Jane po liku iz stripa 'Buster Brown', deklici, ki je dobila ime po avtorjevi hčerki.

Vendar pa že dolgo niso več izključno otroški čevlji: Mary Jane s petami so nosile 'flapper' punce, ki so v njih lažje plesale ob jazz glasbi. In danes, sto let pozneje, jih nosijo številna modna dekleta, posebne ljubiteljice francoskega šika, ki združujejo udobne in zapeljive kose.

Alexa Chung, Mara Lafontan in Camille Charriere so nekatere izmed njih, ki nosijo Mary Jane v vseh različicah – nizko, s peto in celo platformo. Najbolj priljubljeno je dejstvo, da gredo res z vsem – od hlač in kratkih hlač do elegantnih oblek.

Tukaj je 5 načinov, kako to pomlad nositi pete Mary Jane.

S hlačami

Poudari in podaljšaj svojo postavo s kombinacijo ozkih hlač in čevljev Mary Jane, ki bodo s klasičnim plaščem s pasom videti še bolj elegantno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camille Charriere (@camillecharriere)

S kavbojkami

Pridih elegance v kombinaciji kavbojk in romantične bluze bodo prinesli ravno ti čevlji s paščkom – videti boš, kot da se sprehajaš po pariških ulicah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camille (@camille_pidoux)

S kratkimi hlačami

S toplejšimi dnevi so kratke hlače vse bolj zaželen kos oblačila, bolj uglajeno pa bodo videti, če jih boš nosila z elegantnimi Mary Janes s srednje visoko peto, ki bodo podaljšali tvoje noge. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexa Chung (@alexachung)

Z mini krilom

Neustavljiv par: minica in Mary Janes. Zdi se, da je to edini model pete, ki z mini krilom ne izgleda vulgarno, a še vedno šik in elegantno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARA 🌓 LAFONTAN (@maralafontan)

Z obleko

Ko se klasika sreča s klasiko: čutne in zračne obleke bodo s parom čevljev  s paščkom še bolj romantične, poleg črnega modela pa te bo očarala tudi ta bela.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juny (@junybreeze)

Fotografije: Profimedia

Preberite več na Elle.si