Dejstva, ki jih moraš poznati, če se tudi ti stalno pritožuješ nad 'žabami'

Pripravi se. Prihaja zima ali z drugimi besedami obdobje pritoževanja nad hlačnimi nogavicami.

Dejstva, ki jih moraš poznati, če se tudi ti stalno pritožuješ nad 'žabami' (foto: Profimedia) Profimedia
18. 11. 2017

Hlačne nogavice so nujno modno zlo, predvsem pozimi. Omogočijo ti, da nosiš svoja najljubša krila, prav tako pa jih lahko oblečeš skupaj z novimi kavbojkami, da te zunaj ne zebe.

Še vedno pa hlačne nogavice s seboj prinesejo več nevšečnosti, zaradi katerih jih z muko oblačimo. Spodnja dejstva oz. stopnje se nam po navadi podijo po glavi, ko se odločimo za stajling, ki potrebuje hlačne nogavice:

1. stopnja: Mentalna predpriprava

"Imam to. Zmorem to," so besede, s katerimi si minute pred oblačenjem hlačnih nogavic vlivaš pogum za zahtevno dejanje, ob katerem se včasih prepotiš bolj, kot če bi 30 minut intenzivno telovadila.

2. stopnja: Je to sprednji ali zadnji del?

"To je zagotovo sprednja stran. Ali je mogoče zadnja? Ne, sprednja je." Po navadi moramo trikrat preveriti, kateri je sprednji in kateri je zadnji del hlačnih nogavic (če imaš srečo, to ugotoviš preden si jih že oblečeš), saj največkrat to ni jasno označeno.

3. stopnja : Hlačne nogavice na begu

"Ojoj, upam, da me nihče ne vidi," so misli, ki se ti podijo po glavi, medtem ko si moraš že dvanajstič popravljati nogavice in jim preprečiti, da bi se ti nabrale okoli gležnjev.

4. stopnja: Brez prstanov, prosim.

Oblačenje hlačnih nogavic in prstani na roki so povod za katastrofo, ki se ji na vse pretege skušaš izogniti.

Hlačne nogavice

5. stopnja: Brez dolgih nohtov, prosim.

Enako kot pri prejšnji stopnji. Dolgi nohti so drugi največji sovražnik tankih hlačnih nogavic.

6. stopnja: Obisk stranišča

Smo že omenili dejstvo, da si moraš za obisk stranišča vzeti več časa kot ponavadi, da si lahko v miru slečeš in nazaj oblečeš hlačne nogavice? Pri tem pa je najpomembnejše to, da paziš, da se ti krilo slučajno ni zataknilo za rob, zaradi česar so vsi v pisarni videli, kakšno spodnje perilo nosiš.

7. stopnja: Pa ne že spet!

Kljub previdnemu sedenju, izogibanju ostrih robov in dejstvu, da si 'žabe' oblačila brez prstanov in s postriženimi nohti, sredi dneva ugotoviš, da imaš na stegnu in (!) na gležnju že dve luknji … Super.

Celoten postopek pa vseeno ni tako črn, če za hlačne nogavice odšteješ malo več evrčkov in si tako zagotoviš malo boljšo kvaliteto oziroma boljši material (čeprav v borbi s prstani ali dolgimi nohti vseeno ne morejo zmagati).

Pripravila: Tamara Bastarda

Preberi še: Kako frizerki jasno poveš, kaj bi rada, da ne boš razočarana?

Priporočamo tudi: Rita Ora je zavzela rdečo preprogo v TEM norem stajlingu!