Če želiš, da se ti prah ne bo nabiral na pohištvu, naredi to (trik, ki ti bo vzel 1 minuto)

Vse pripomočke že imaš doma.

Če želiš, da se ti prah ne bo nabiral na pohištvu, naredi to (trik, ki ti bo vzel 1 minuto) (foto: Profimedia) Profimedia
22. 5. 2022

Nič ni bolj nadležno od brisanja prahu s površin le zato, da se že hipec zatem znova pojavi na našem pohištvu.

V iskanju hitre rešitve je najboljši način preprečiti, da bi se prah sploh pojavil. To lahko storiš preprosto s pripomočkom, ki ga zagotovo že imaš doma: mehčalcem.

Statiko, ki nase veže majhne delce, lahko odpraviš v le eni potezi. Mehko krpo za prah rahlo navlaži z mehčalcem in nato obriši površino ali zaslon. Pri tem pazi, da je krpa čista in da uporabiš le kapljico tekočine.

Voilà!

Tu pa je še nekaj trikov, ki ti bodo zagotovo piršli prav:

Če v boju s prahom nisi zelo učinkovita bo treba zamenjati metodo čiščenja, pripomočke ali pa kar oboje.

Najbolj učinkovit pristop pri brisanju prahu je od zgoraj navzdol. Najprej višji predeli (strop, stene, svetila), nato nižje površine. In osnovno pravilo: najprej brisanje prahu, nato sesanje. Strokovnjakinja Vera Peterson (v članku, objavljenem tukaj) svetuje uporabo krpe iz mikrovlaken, ki jo namočiš v toplo vodo''Tako se bo prah zbral in ne samo premikal,'' pravi. Ta krpa je tudi odlična v boju s prstnimi odtisi na pohištvu.

Strokovnjakinja pa odsvetuje uporabo včasih zelo priljubljenih omel iz perja, ki po njenem mnenju prah samo dvignejo in prestavljajo po prostoru. 

Leglo prahu v stanovanju so preproge in te je potrebno vsaj enkrat na teden temeljito presesati. Pri tem bodi pozorna na to, da je sesalec v dobrem stanju, da vrečke niso prepolne. Zgodi se namreč, da namesto vase, sesalec prah ob nepravilnem rokovanju vrača nazaj v prostor. Strokovnjaki svetujejo, da se prah po vsem stanovanju obriše vsaj enkrat tedensko.

Ljudje, rojeni v teh 3 znamenjih, bodo TO poletje OBOGATELI (sreča jih čaka po koncu retrogradnega Merkurja)

Fotografija: Profimedia, POP TV