Če na svojih starih kavbojkah narediš TO, jih spremeniš v najbolj trendi par te sezone

Za ta popravek ne boš potrebovala niti šivanke.

Če na svojih starih kavbojkah narediš TO, jih spremeniš v najbolj trendi par te sezone (foto: Profimedia) Profimedia
29. 4. 2019

Se ti v omari skriva star model kavbojk, ki so ti sicer še čisto prav, a so hlačnice predolge in preveč ravne, da bi sovpadale s trenutnimi trendi? Z našo pomočjo jih lahko spremeniš v najbolj modni kos te sezone. 

Kako?

Naj par džinsa te sezone sega do gležnjev in je na koncu razcefran. Tako kot je zdaj moderno. Zakaj za vraga bi za ne zarobljene hlače odštela toliko denarja, če pa jih lahko razparaš sama, kajne? In če si (khm) nespretna z iglo in sukancem, imamo zate super novico. Sploh ju ne boš potrebovala.

1. korak

Obleci svoje džins hlače, da dobiš občutek, kje jih želiš skrajšati. Buciko zapiči vanje na mestu, kjer jih želiš odrezati. Sleci hlače (pazi, da se ne zbodeš) in jih položi na ravno površino.

2. korak

Z belo kredo in ravnilom na hlačnico nariši črto, po kateri bi želela skrajšati hlače. Nariši jo na sprednji in zadnji del obeh hlačnic, saj ni nujno, da odrežeš na enaki višini tako spredaj kot zadaj (priporočamo, da so zadaj malo daljše).

3. korak

Preden zarežeš, se prepričaj, da imaš šiviljske škarje ali pa vsaj zelo ostre škarje. Sicer se ti lahko tkanina zelo upira. Strizi ob črti, ki si jo označila s kredo.

4. korak

Čas je za resast rob, ki bo hlačam dodelil učinek, kot da si jih ravnokar kupila v trgovini. Najprej nekaj nitk iz roba potegni s prsti, nato hlače v pralnem stroju na hitro operi z mrzlo vodo. Posuši jih in opazila boš, da so na dnu hlačnice ravno prav razcefrane.

Fotografije: Profimedia, Pinterest

Preberi še: TO je najbolj prodajani lepotni produkt na Amazonu, ki V HIPU popravi tvoje lase

Priporočamo tudi: Se letos odpravljaš na poroko? TO so obleke, v katerih boš blestela (in NE zasenčila neveste)