Če boš upoštevala TO pravilo, boš čevlje in torbico kombinirala kot stilistka!

Zdaj je dileme konec! Vse, kar moraš storiti je, da ...

Če boš upoštevala TO pravilo, boš čevlje in torbico kombinirala kot stilistka! (foto: Profimedia) Profimedia
5. 10. 2018

To je eno tistih modnih pravil, ki že vrsto let muči dame vseh generacij po vsem svetu. Ker so čevlji in torbica eden izmed najpogostejših parov pri dodatkih, bi bil pravi modni zločin preprosto uporabiti enak vzorec ali material in tu zgodbo zaključiti.

Poigraj se z vzorci in materiali in jih sestavi po svojem okusu, hkrati pa vseeno ne pozabi na nekaj pomembnih pravil.

1. 

Previdnost pri ujemanju

Pomembno je, da so barve res prave. Različna odtenka rdeče lahko hitro spodneseta še tako skrbno izbran outfit. Pazljivo izbiraj tudi materiale, ki si naj bodo podobni. 

Različna struktura blaga lahko močno vpliva na videz barve, zato je pri barvnem ujemanju različnih kosov pomembno, da se ga lotimo previdno in skrbno.

2. 

Monokromatično

Če je tvoja prva izbira pri obutvi in torbici vedno črna, popestri kombinacijo s teksturami. V tem primeru lahko za zanimiv učinek poskrbi usklajevanje različnih materialov.

Poskusi lakaste materiale in potisk krokodilje kože s semiš nizkimi čevlji ali torbico iz gladkega usnja s semiš gležnjarji in resami. S črno torbico gre odlično skupaj obutev v nevtralnih temnih tonih, to je dejstvo. 

3. 

Divji vzorci

Potiskana obutev in torbice se lahko prepletajo z nevtralnimi in živimi barvami. Leopardji potisk in rdeča so v pravi meri lahko še kako šik modna kombinacija. Zato ni razloga, da potiskani salonarji in rdeča torbica ne bi skupaj zakorakali na modne ulice.

V nekaterih primerih sta dva potiskana dodatka boljša kot eden. Kačji potisk na majhni pisemski torbici je lahko opaziti ob cvetličnem potisku poletnih visokih pet, vendar pazi, da se toni in barve vsaj na eni točki ujemajo, hkrati pa naj eden od dodatkov vseeno bolj ujame pogled in prevlada.

 4. 

Večerne kombinacije

Za večerne kombinacije izberi torbice manjših dimenzij, ki se odlično prilegajo v tvojo dlan, namesto, da s seboj vlačiš veliko torbico, ki jo imaš za vsakodnevna opravila.

Obute imej bolj nežne salonarje, ki lepo poudarijo tvojo silhueto in jo le še izpopolnijo. Takšne minimalne dodatke, ki ne prevzemajo celotnega videza lahko uporabimo za kombinacijo različnih barv in potiskov, saj so sami po sebi neizstopajoči kosi in je igranje z barvami in vzorci še kako dobrodošlo.

Pozorna bodi le na teksturo materiala za prefinjen videz.

 5. 

Pomembne niso samo barve

Pri ustvarjanju stajlinga se nam morda zatakne pri barvah, pri tem pa velikokrat pozabimo, da na pravo kombinacijo vpliva še marsikaj drugega. Pri torbici sta na primer zelo pomembni velikost in oblika. Včasih lahko skoraj v celoti pozabimo na barvo, če je le oblika primerna in je material torbice skladen s preostalim stilom. Enako velja tudi za čevlje – k poletni obleki je primerneje izbrati bolj odprte čevlje, ki povežejo lahkotnost celotnega videza.

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Poglej, katere 4 pričeske so TOP za jesen 2018! 💁🏻

Priporočamo tudi: Maskara: Tudi ti (skoraj zagotovo) delaš to napako!