5 super nasvetov, da bo nakup kopalk potekal brez težav

Da boš zlahka izbrala take, ki bodo na tvojem telescu stale kot ulite!

5 super nasvetov, da bo nakup kopalk potekal brez težav (foto: Profimedia) Profimedia
13. 5. 2015

Izbira plažnih cotic je za marsikatero dekle višja matematika, zato ti bodo v veliko pomoč nasveti, ki jih je na svojem blogu pripravila lepotna blogerka Nika Veger.  Letos je namreč Nika končno našla enačbo, ki ji je olajšala izbiro pravih.

Nasvet št. 1: Geometrija

Modni oblikovalci so se odločili, da bodo letos naše prsi pospravili v tri množice geometrijskih teles.

  • Pravokotnik ali trak kopalke

Prepoznaš jih po najbogatejši izbiri ... in po tem, da jih v katalogu nosijo najstniške suhice, po možnosti v pozi z dvignjenimi rokami (ker si mora ravno popraviti čop ali preveriti podpazduhe ali kaj?!). Hitro sem seštela, da zato, ker so dobro videti le na joškah velikosti 1 ali prvovrstne čvrstosti, sicer so v njih prsi poteptane in vsaj en štuk nižje kot bi morale biti.

  • Krog ali push up

... ali kot jim ljubkovalno pravim S.O.S. kopalke. Zato, ker ti pomagajo tudi pri napredovanju v plavanju (res dobro moraš migati, da ne potoneš ob teži, ki jo pridobi modrček prepojen z vodo), ker lahko z njihovo pomočjo napolniš otroški bazen, tudi če pri roki ni vedra, in ker z njimi lahko kvalitetno treščiš razočaranega partnerja, ki, ko jih snameš, začuden analizira kam so izginile tiste lepe breskvice. Zato ker polepšajo, privzdignejo plus povečajo plus na mesto postavijo, karkoli je že pod njimi.

  • Trikotnik

Klasični bikini je letos največkrat rahlo podložen, toliko, da lepo podpre in rahlo oblikuje vse prsi srednje velikosti, 30plus čvrstosti in že rahlo minus gravitacije. To so kopalke, ki jih nosijo vse tiste kul športne in družabne punce v oglasih za surf opremo. V njih lahko skočiš na glavo, ne da bi se ti modrc zarolal do pasu, med hojo iz vode pa ti ni treba razmišljati kako na najbolj eleganten način iztisniti liter vode, ki so jo posrkale.

kopalke

Nasvet št. 2: Enačbe

V preseku bi lahko rekla, da letos najhitreje in najbolje izbereš nedrček, če upoštevaš te formule:

1. Majhna velikost + visoka čvrstost = pravokotna oblika ... ker boš imela v cenovno ugodnih in trendnih trgovinah največ ponudbe, na plaži pa največ občudovalcev.

2. Katerakoli velikost + kakršnakoli čvrstost/ oblika = okrogli push up ... pri čemer jih boš največ našla med klasičnimi znamkami za polne ženske, razpoloženje tvojih občudovalcev pa bo podobno vožnji z vlakom smrti; nihajoče, s hitrim vzponom, ko boš modrček nosila in adrenalinskim padcem, ko ga boš slekla.

3. Srednja velikost (2 ali 3 oz. košarica B ali C) + srednja čvrstost = trikotnik ... pri čemer boš največjo izbiro našla med športnimi znamkami, mnenje občudovalcev pa te najbrž sploh ne zanima. ;)

Ne spreglej: Oglej si novo kolekcijo kopalk Calzedonia (za poletje 2015)!

Nasvet št. 3: Kombinatorika

Večina znamk ponuja ločen nakup zgornjega in spodnjega dela, zato sem z izbiro nedrčka nalogo rešila le deloma, ostala je še izbira prilegajočih se hlačk. In ta je res sila preprosta.

Ne, letos ni pomembno, da je blago na spodnjem in zgornjem delu enako. Kot tudi ne kakšne hlačke izbrati za dolečeno obliko postave. Videti je, kot da je važno le koliko riti nameravaš odkriti ... 1/4 z navadnimi gatkami, 3/4 z brazilskimi tangami ali nič z retro hlačkami.

Foto: Seksi Candice Swanepoel predstavlja kopalke Victoria's Secret (za poletje 2015)!

Nasvet št. 4: Neenakosti

'Slaba' svetloba v kabini, da celulit res izstopi, predpoletno siva koža, ki se ne ujame z nobeno barvo blaga, šlaufki, ki jih bom do poletja zagotovo še izgubila ... ma ja ... nekaj od tega res drži, ampak vseeno sem pred nakupom kopalk izenačila svoj selfi v glavi s tistim v ogledalu, se z njim sprijaznila in zato lažje pomerila kak model več.

Nasvet št. 5 pa si preberi kar TUKAJ - na Nikinem blogu, kjer te čaka še kup drugih uporabnih nasvetov! ;)