Popolna za poletje (in morda za današnje popoldansko ustvarjanje v kuhinji)? 🙊
Recept za 'vodno torto' je v resnici precej stara tradicija, saj izvira iz 19. stoletja, ko je veljala za skromno sladico.
Za njeno pripravo je potrebnih le nekaj sestavin, danes pa je postala priljubljena izbira številnih ljubiteljskih kuharjev, saj velja za eno mehkejših sladic pod soncem. 😍
Italijansko uredništvo revije Elle je tokrat pobrskalo za najboljšim receptom in tu je skrivnost njene priprave:
Sestavine:
330 ml mineralne vode (sobne temperature)
16 g pecilnega praška
300 g moke
200 g sladkorja
90ml sončničnega olja
1 strok vanilje
Priprava:
Moko zmešaj s pecilnim praškom in postavi na stran.
V drugi posodi zmešaj sladkor in vodo, da se sladkor stopi. Dodaj še vaniljo in olje ter vse skupaj dobro zmešaj.
Moko in pecilni prašek postopoma dodajaj mešanici. Izogni se nastanku grudic in emulziji.
Maso vlij v pekač s premerom 24 cm, ter peci 50 minut na 180 stopinjah.
Pečeno torto okrasi še s sladkorjem v prahu.
Fotografije: Profimedia
Preberi še: RECEPT: Slastna poletna TORTA z grškim jogurtom in sadjem (BREZ sladkorja in PEKE!)
Priporočamo tudi: Obožuješ AVOKADO? Potem moraš poskusiti SLASTEN avokadov sladoled (RECEPT, ki se mu ne boš mogla upreti)
Novo na Metroplay: Ajda Rotar Urankar in David Urankar iskreno o zakonu in težki življenjski preizkušnji