Strokovnjaki pravijo, da tale sestavina nikakor ne sodi v ponev!
Vsekakor so jajca zelo priročno živilo – hitro so pripravljena in večina jih zna pripraviti. Vsaj tako menijo. Obstaja namreč ena sestavina, ki jo veliko ljudi dodaja umešanim jajcem, a po mnenju strokovnjaka ne sodi v ponev.
Kakovostna jajca pravzaprav ne potrebujejo prav veliko dodatnih sestavin.
Ali imaš navado umešanim jajcem dodati malce mleka ali smetane, da bi bila ta bolj kremasta in okusnejša?
Če to počneš, takoj prenehaj. Mleko jih ne bo naredilo bolj kremaste.
Po mnenju Robbyja Melvina, vodje testne kuhinje za revijo Southern Living, bo mleko v jajcih povzročilo le eno: prekrilo okus in jih naredilo gumijaste.
Po Melvinovih besedah je vse, kar potrebuješ za zares kremasta umešana jajca, maslo.
Želiš SHUJŠATI? Uspelo ti bo, če boš ZVEČER jedla TE jedi (pravi prehranska STROKOVNJAKINJA)
Maslo razpusti v ponvi na srednji temperaturi, dokler ne dobi zlate barve (vendar ne rjave!). Nato dodaj stepena jajca in jih peci, dokler ne zakrknejo – brez mešanja. Le občasno potegni z lopatko po dnu ponve ali potisni rob. Gotova so, ko so že zakrknila, a so še vedno kremasta in se lesketajo.
Še nekaj namigov:
Jajca vedno razžvrkljaj v posebni posodi, ne v ponvi. Peci jih počasi, na srednje nizki temperaturi, sicer bodo zagotovo preveč pečena in suha. Ponev s štedilnika odstrani, preden so jajca povsem pečena, saj se pečenje nadaljuje tudi, ko ponev že enkrat odstraniš.
Na koncu jajca še posoli in popopraj po okusu, dodaj zelišča ali po želji nariban sir. Pa dober tek!
Preberi več na Aktivni.si
Previdno! Bučke s tvojega vrta so zaradi vročine lahko strupene (+znak, ki to razkriva)
Novo na Metroplay: Karin Velikonja | Slovenka, ki je odprla prvi holistični studio v Evropi