👉 V 500 ml tople vode raztopi kvas in eno žlico sladkorja. V skledi presej moko, ji dodaj preostanek sladkorja, sol, vodo s kvasom in olje. Vse skupaj res dobro pregneti. Testo ne rabi vzhajati.
Ko si se odločila, točno koliko rogljičkov želiš narediti, testo razdeli na dele in jih na pomokani delovni površini razvaljaj v kvadrate, ki jih nato narežeš na trikotnike.
Na trikotnike položi izbran nadev (Nutello, marmelado, šunko, sir ali kaj podobnega) in jih nežno zrolaj v rogljič.
Pekač namaži z margarino in rogljičke pusti približno dve uri na toplem. Če želiš, jih po teh dveh urah premaži z majonezo ali maslom ter po njih posuj sezam.
Pečico segrej na 220 stopinj in rogljičke peci, dokler ne postanejo zlato rjavi. Preden jih serviraš, naj se malo ohladijo in nato dober tek!
Rogljičkov še zagotovo nikoli nisi spekla tako enostavno!