Emmmm ... št. 2. Si tudi ti kriva? 🍕
Tudi ti obožuješ pizzo? In tudi ti jo nadvse rada pripravljaš sama doma?
Potem (skoraj) zagotovo počneš vsaj eno od spodnjih petih napak. 🙊
Prva med njimi je: testo!
Če testo pripravljaš sama, nikar ne zanemari dejstva, da mora pregneteno testo več ur tudi počivati. V profesionalnih picerijah ga praviloma pripravljajo dan prej ali pa navsezgodaj zjutraj, da nato počasi vzhaja v hladilniku z zamrzovalnikom.
In nikar testa za pico, ko pride čas, da ga raztegneš in pripraviš na nadev, ne obdeluj z valarjem. Naredi to raje z rokami. Če testo še vedno ni dovolj voljno in elastično, ga raje še nekoliko pusti 'počivati' na sobni temperaturi.
Hudoooo! Italijanski picopek razkril, kako bi morali V RESNICI jesti pico 🍕
In potem je tu: nadev!
Nikar na testo ne dajaj kupljene in že pripravljene paradižnikove omake. Naredi jo raje sama.
Potrebuješ le paradižnikov sok, ki ga po želji soliš, dodaj malo bazilike ali origana ter s tako pripravljeno omako namaži testo.
Nikar ne pretiravaj s sestavinami za nadev. Če boš testo obložila s pršutom, potem pazi, da ne boš dodajala tudi drugih zelo slanih sestavin, sicer bo rezultat preslana (in nejedljiva) pizza.
Velika težava je tudi: premalo vroča pečica!
Za pizzo zlepa nobena pečica ne more biti dovolj vroča. Zato pečico ogrej na maksimalno temperaturo, pizzo pa daj v pečico šele, ko je ta zares zelo zelo vroča in jo peci le nekaj minut.
Fotografije: Profimedia
Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc