Priprava je tako zelo preprosta, da bo to poletje avokadov sladoled zagotovo postal tvoj najljubša izbira! 😍 (Tudi zato, ker si ga lahko privoščiš BREZ slabe vesti!)
Avokado si do zdaj verjetno jedla s kruhom ali pa koruznim čipsom in solato, imamo prav? 😍
Naši sodelavci iz uredništva spletne strani Aktivni.si pa so našli ODLIČEN recept za avokadov sladoled, ki si ga letos lahko privoščiš BREZ slabe vesti!
Za AVOKADOV SLADOLED boš potrebovala:
- pločevinko polnomastnega kokosovega mleka (dobro ohlajenega)
- 2 zrela avokada (očiščena in narezana na četrtine)
- 1 zrelo banano
- 3 žlice sladila oz. količina po okusu
- 2 žlici limoninega soka
- 4-5 večjih listov mete
TAKO ga pripraviš:
Preden se lotiš priprave sladoleda, postavi pravokoten pekač za kruh (ali drugo podobno posodo, ki jo boš lahko kasneje postavila v zamrzovalnik) v hladilnik. V hladilniku naj bo vsaj 30 minut.
Nato ...
- V mešalniku na visoki hitrosti dobro zmešaj avokado.
- Od kokosovega mleka dodaj le gosti del (poberi z žlico), tekočino pa shrani za pripravo smutijev. Potrebovala boš med 35 in 40 ml, odvisno od gostote mase. Če bo pregosta, lahko kasneje dodaš še malo.
- Nato dodaj še banano, sladilo po okusu in limonin sok ter liste mete. Mešaj dokler ne dobiš precej goste kremaste mase.
- Maso prelij v ohlajen pekač, poravnaj in postavi v zamrzovalnik za vsaj 4 ure ali čez noč.
Nasvet: preden ga postrežeš, ga pusti na sobni temperaturi vsaj 5 do 10 minut.
Dodatni namig:
Če imaš rada okus po meti, podvoji količino metinih listov, na koncu pa vmešaj še pest zdrobljene temne čokolade.
Če imaš rada oreščke, nasekljaj nekaj pistacij in mandljev in jih vmešaj tik preden sladoled postaviš v zamrzovalnik.
Če ti meta ni najljubša, jo preprosto izpusti.
Če imaš raje okus po citrusih, vmešaj žlico naribane limonine ali pomarančne lupinice ali dodaj oboje.
Še en namig za ljubitelje čokolade: vmešaj 2 žlici kakava v prahu in si pripravi čokoladni avokadov sladoled.