Trik newyorškega chefa: "Če živila nakupuješ TAKO, boš za manj denarja jedla veliko bolj zdravo"

17. 4. 2024
Trik newyorškega chefa: "Če živila nakupuješ TAKO, boš za manj denarja jedla veliko bolj zdravo" (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo)
Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo

Izgovor za kakovostno in zdravo hrano se tako ne bo več skrival v dejstvu, da si jo lahko privoščijo le redki. Preveri, kaj svetuje. 

V zadnjem času so cene osnovnih živil poskočile v nebo, zato številni iščejo rešitve, kako bi za čim manj denarja lahko kupili čim več živil. Prav te problematike se je pred časom lotil newyorški kuhar Will Coleman, ki je na spletu delil posnetek, v njem pa metodo nakupovanja, s katero boš prihranila kar nekaj denarja, a kljub vsemu poskrbela za zdrav in uravnotežen jedilnik. 

Ne spreglej:

Kje se torej skriva trik? Will je svojim sledilcem predstavil metodo nakupovanja 6-1, ki temelji na izbiri živil po ključu šest vrst zelenjave, pet vrst sadja, štiri beljakovinska živila, tri škrobnata živila, dve omaki ali namaza in enega živila, s katerim se boš razvajala.

Profimedia

Kot pravi, si boš s takšnim sistemom nakupovanja zagotovila, da boš v kuhinji vedno imela na voljo dovolj živil za pripravo zdravih obrokov, prav tako pa se z upoštevanjem te metode izogneš nakupovanju visoko procesiranih živil.

Okej, ampak kaj zdaj to pomeni v praksi?

Izbrati šest vrst zelenjave in pet vrst sadja bo v prihodnjih mesecih precej preprosto - izberi, kar imaš rada in sestavine med seboj kombiniraj. Med tvojimi štirimi beljakovinskimi živili se lahko znajdejo meso, ribe, drugi mesni izdelki, stročnice, jajca ter mlečni izdelki. Med škrobna živila lahko dodaš testenine in riž, z lahkoto pa na svoj jedilnik dodaš tudi kakšno omako, ki ti je všeč ali pregreho, s katero si boš pobožala dušo.

Morda te zanima še: Peter Prevc z družino odpotoval na zaslužen dopust - poglej, s kom in kje so ga ujeli (FOTO)

Preberi tudi: Legendarni Andrej Hofer se poslavlja in nikoli ne uganeš, katera znana Slovenka ga bo nadomestila

Novo na Metroplay: "Brez trdega dela in discipline ni vrhunskih rezultatov!" | Janja Garnbret