Imaš doma malčka? Potem si obvezno shrani tale recept za torto, saj ga otroci obožujejo

3. 8. 2024
Deli
Imaš doma malčka? Potem si obvezno shrani tale recept za torto, saj ga otroci obožujejo (foto: Profimedia)
Profimedia

Tole je tvoj 'go-to' recept za rojstne dneve, praznike ali samo vikend druženja. 🎂

Če si že kdaj naročala otroške rojstno dnevne torte, potem si verjetno hitro ugotovila, da moraš za približno 20 porcij odšteti že celo malo premoženje. In kar je najhuje - otroci ven izbrskajo koščke, ki so jim po godu, na krožniku pa potem pustijo cel kup sladice, ki te je stala približno polovico zabave. 

Če imaš tega dovolj, se prihodnjič lahko lotiš torte sama, saj smo na portalu okusno.je izbrskale čudovit in relativno enostaven recept za sadno torto, ki jo otroci obožujejo (preverjeno).

Razlog za to namreč ni le okus, ampak tudi videz; tale torta ti namreč pušča proste roke pri tem, da jo okrasiš s pisanimi posipi, ki jih malčki preprosto obožujejo!

Za tole torto boš potrebovala (sestavine so za 12 porcij):

  • 4 rumenjake
  • 140 g sladkorja
  • 2 žlici tople vode
  • 1 žlička naribane limonine lupinice
  • 4 beljaki
  • 120 g moke
  • 60 g jedilnega škroba
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 100 g nougata
  • 100 g surove marcipanove zmesirja v prahu
  • 3 cl češnjevca
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 100 g marelične marmelade
  • 50 g prepraženih mandeljnovih lističev
  • 4 skodelice svežega sadja
  • 1 vrečka bistrega tortnega preliva
  • 200 ml sladke smetane
  • 1 žlica sladkorja v prahu
Profimedia

Tako pa jo pripraviš:

  1. Najprej dobro namasti tortni model in začni s segrevanjem pečice na 190 stopinj.
  2. V dve skledi previdno loči rumenjake in beljake. Rumenjake z električnim mešalnikom penasto umešaj s polovico sladkorja, vodo in limonino lupino. Beljake stepi s preostalim sladkorjem v trd sneg. Tega potem počasi in previdno vmešaj v rumenjakovo zmes.
  3. V skledici zmešaj moko, jedilni škrob in pecilni prašek in vse skupaj presejemo na jajčno zmes. Z metlico zdaj vse skupaj počasi zmešaj v gladko maso brez grudic.
  4. Maso vlij v tortni model, ki ga na rahlo potresi, da se masa enakomerno razporedi.
  5. Model potisni v pečico in biskvit na drugi višini od spodaj peci 30 minut.
  6. Pečen biskvit najprej popolnoma ohladi v modelu, nato pa ga previdno zvrni na rešetko. Počiva naj vsaj 2 uri.
  7. Nougat razpusti v vodni kopeli. Marcipan pregneti s češnjevcem, 2 žlicama vode in sladkorjem v prahu. Oblikuj ga v kepo, ki jo med dvema papirjema za peko razvaljaj v krog. Smetani dodaj žlico sladkorja v prahu in jo zelo čvrsto stepi.
  8. Tortno osnovo vodoravno dvakrat prereži. Prvo ploščo enakomerno premaži s stopljenim nugatom, jo pokrij z drugo ploščo, na katero položi marcipanov krog in pokrij s tretjo ploščo. V manjši kozici segrej marelično marmelado.
  9. Torto po vrhu in po obodu premaži najprej z marelično marmelado, nato pa še s stepeno smetano. Nekaj smetane prihrani za okrasitev torte. Obod posuj z mandljevimi lističi.
  10. Preliv pripravi po navodilu na embalaži in ga malo ohladi. Vrh torte obloži s svežim sadjem, ki ga prelij s tortnim prelivom. Torto okrasi s smetano, razreži in postreži.

Pa dober tek!

Ne spreglej:

Novo na Metroplay: "Za vsako uro, ki jo vložimo v vadbo, dobimo nazaj 3 ure življenja" | Leon Bedrač, 2. del