Tanja Žagar z nami delila še en svoj recept (danes pečemo tole njeno sladičko!) 🍰

20. 7. 2024
3 / 3
Profimedia

🍰 Priprava biskvita:

Skupaj zmešaš moko, puding, pecilni prašek in sol. Ločiš rumenjake in beljake. Beljake stepeš v sneg, v rumenjake pa dodaš sladkor in jih stepaš, da masa postane gladka in naraste. K tej masi primešaš mleko in olje, nato pa dodajaš mešanico moke. Nazadnje vmešaš še beljakov sneg. Vliješ v tortni model in pečeš na 170 stopinj Celzija od 30 do 40 min. Ko je biskvit ohlajen ga prerežeš na tri dele.

🍓 Priprava nadeva iz gozdnih sadežev:

V kozico streseš gozdne sadeže in jih zaliješ z nekaj žlicami vode. Zavreš in kuhaš približno 10 do 15 minut, da nastane sadna kaša. Prašek za puding zmešaš z 1 dcl vode in to vliješ v sadno kašo ter vse skupaj kuhaš, da se zgosti.

🥛 Priprava jogurtova kreme:

Zmešaš vse sestavine, stepeno smetano pa dodaš na koncu.

Torto sestaviš tako, da najprej navlažiš dno in nanj daš polovico sadnega nadeva in nato tretjino jogurtove kreme. Nato naslednjo plast biskvita, ki ga zopet navlažiš, in nanj namažeš drugo polovico sadnega nadeva ter drugo tretjino jogurtove kreme. Nato sledi še zadnja plast navlaženega biskvita in preostanek jogurtova kreme, ki jo namažeš po vrhu in okrog celotne torte. Okrasiš pa seveda po svojih željah.

"Pa vesel morski pozdrav vsem!😘😘😘" je še zapisala za konec. 

Tanja, pošiljamo pozdravčke nazaj in se priporočamo še za kakšen recept. Vedno znova nas navdušiš s svojimi izbirami.