Recept za božansko sladico: Sladki tartufi z limono in borovnicami (in še preprosti za pripravo)

28. 5. 2024
Deli
Recept za božansko sladico: Sladki tartufi z limono in borovnicami (in še preprosti za pripravo) (foto: Instagram/Lindsay Keosayian)
Instagram/Lindsay Keosayian

Tole je res njami. 😋

Čeprav nas beseda 'tartufi' običajno spomni na gobe, se izraz uporablja tudi za sladkarije, predvsem izdelane iz čokolade. Zaradi svoje očarljive velikosti, ki je kot nalašč za en sam grižljaj, in privlačne oblike, sladki tartufi hitro izginejo s pogrinjka. Tokrat pa smo se odločili za malce drugačno različico s svežimi sestavinami.

Ne spreglej:

Sladki tartufi z limono in borovnicami ne zahtevajo veliko časa za pripravo in vsebujejo zdrave sestavine, kot so datlji in ovseni kosmiči. Recept smo odkrili na Instagram profilu Lindsay Keosayian, in ne le da so tartufi vizualno privlačni s svojo živahno vijoličastto barvo, prav tako fantastično dišijo in so polni okusa. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lindsay Keosayian (@lindsay.keosayian)

Sestavine za tartufe:

  • 190 g borovnic
  • 125 g orehov
  • 175 g datljev
  • 3 žlice ovsenih kosmičev
  • 2 žlici naribanega kokosa
  • 1 žlica chia semen
  • sok ene stisnjene limone
Sneg že zajel dele Slovenije: kje ga bo padlo največ

Sestavine za glazuro:

  • 150 g indijskih orehov
  • 120 ml kokosovega olja
  • 3 žlice medu
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • sok ene stisnjene limone
  • 3 žlice tople vode (po potrebi)

Priprava:

Sestavine za tartufe zmešaj v mešalniku ali kuhinjskem robotu do gladkega. Iz mase naredi kroglice in jih razporedi po pladnju, na katerega si predhodno položila peki papir. Tartufe pustiš v hladilniku, medtem pa narediš glazuro.

Pri glazuri je treba indijske oreščke pred pripravo pustiti v vodi približno pol ure. Pomembno je tudi, da je kokosovo olje stopljeno in ohlajeno. Nato vse sestavine za glazuro daš v mešalnik, da zmes postane enotna. Po potrebi dodaj dve ali tri žlice tople vode. Na koncu tartufe premažeš z glazuro in vrneš na pladenj. Po želji jih okrasiš tako, da čeznje naribaš nekaj limonine lupinice.

Preberi še:

Novo na Metroplay: “To ni starost, to je zrelost” | LADEJA GODINA KOŠIR, ELLE ZELENO 2024