Naj iz tvoje kuhinje omamno zadiši po božanskih piškotih! 🥰
Če obstaja kakšna sladica, ki popolnoma ponazarja božično toplino in domačnost, so to zagotovo linški piškoti. S svojim krhkim testom, nežno masleno teksturo in popolnim polnilom marmelade ti piškoti prinašajo praznični duh na vsako mizo. So klasična izbira, ki nikoli ne razočara, hkrati pa ponujajo prostor za kreativnost pri oblikah in okraševanju. Zate smo našle preprost recept za popolne linške piškote, ki jih lahko pripraviš brez stresa in ob tem uživaš v prazničnem ustvarjanju.
Zagotovo te zanima še:
- Recept: Sočne ocvrte miške, katerih priprava je izjemno preprosta
- Nova romanca na Kmetiji? Laura in Nik v središču pozornosti: "Nik je splezal v traktor in tam sva ..."
Sestavine:
- 500 g moke
- 250 g masla
- 3 žlice kisle smetane
- 2 rumenjaka
- 3 žlice sladkorja
- Naribana limonina lupinica
- Marmelada po izbiri (največkrat marelična ali malinova)
- Sladkor v prahu za posipanje
Priprava:
- Z mešalnikom mešamo zmehčaj maslo in sladkor, dokler ne dobiš penaste zmesi. Dodaj rumenjake, kislo smetano in naribano limonino lupinico ter vse skupaj dobro premešaj, da se vse sestavine povežejo. Na koncu dodaj še moko in zamesi gladko testo.
- Testo je pripravljeno za delo takoj, počivanje ni potrebno. Testo razvaljaj na pomokani površini in z valjarjem izreži želene oblike.
- Izrezane oblike položi na pekač, obložen s papirjem za peko, in peci v predhodno ogreti pečici na 180°C 13-15 minut, da rahlo zlato porjavijo.
- Piškote ohladi, nato pa jih prelij z marmelado in povaljaj v sladkorju v prahu.
Pa dober tek! ❤️
Novo na Metroplay: “Za navdih si nadanem Balladerovo obleko” | DOMINIK BAGOLA, ELLE MOŠKI 2024