Recept za okusen domači Kinder Bueno (zelo preprosta priprava in manj sladkorja)

4. 7. 2024
Deli
Recept za okusen domači Kinder Bueno (zelo preprosta priprava in manj sladkorja) (foto: Posnetek zaslona / Instagram / @vitfitbyana)
Posnetek zaslona / Instagram / @vitfitbyana

Tudi ti obožuješ sladico Kinder Bueno? Zate smo na izbrskale recept, po katerem ga lahko narediš sama doma. Kar je najbolje – močno spominja na originalno čokoladico, a vsebuje manj sladkorja in več beljakovin. 

Ko smo zagledale ta recept Ana Marije Mihelič, ki na Instagramu ustvarja pod imenom @vitfit_byana, smo skoraj pojedle ekran in spustile iz rok vse, odšle nabavit sestavine ter ga pripravile. Mnjamiii! Res je videti okusno. Smo se pa vseeno odločile, da recept najprej delimo s teboj, pripravile pa ga bomo popoldan, po službi.

"Po okusu močno spominja na originalno čokoladico, le da ima vit fit verzija precej manj sladkorja in za enake kalorije vsaj 4x več beljakovin. Ni pa zato nič manj slastna, le bolj te bo nasitila in tvoja energija bo ostala stabilna," sladičko opiše avtorica recepta Ana Marija Mihelič. Zdaj pa dovolj besed, recept gre takole …

Sestavine za beljakovinsko-lešnikovo kremo:

  • 500 g skute (albuminska kozja skuta Videc ali pusta skuta, po potrebi brez laktoze)
  • 150 g mlečnega deserta Monte (lahko tudi veganska verzija)
  • 50 g lešnikovega masla (100% lešnik, lahko uporabite tudi mandljevo ali arašidovo maslo, bo pa lešnik pridal najbolj podoben okus originalni sladici)
  • Nekaj žlic mleka
  • 16 g eritritola

Sestavine za čokoladni nadev:

  • 400 g čokoladnega ali lešnikovega proteinskega pudinga, Ana uporabi obe različici (znamka, ki jo priporoča je za ta dva okusa Ehermann, najdemo pa jo v Sparu)  

Priprava:

  1. Najprej v eni skledi zmešamo vse sestavine za beljakovinsko-lešnikovo kremo. Nato pripravimo pudingov nadev.
  2. Obe zmesi razdelimo v kozarčke. Ana je iz zgornje količine pripravila 4 sladičke. Polovico kozarčka napolnimo z beljakovinsko-lešnikovo kremo, drugo polovico pa s pudingovim nadevom.
  3. Za konec po vrhu dodamo še malo beljakovinsko-lešnikove kreme.
  4. Cosmo namig: Da bo sladička še bolj instagramabilna jo lahko potrosiš z zdrobljenimi lešniki in čeznjo poliješ stopljeno čokolado. Mmm...

Pa dober tek!

Oglej si video-recept TUKAJ:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Marija Mihelic (@vitfit_byana)

Preberi še:

Novo na Metroplay: Žan Serčič o glasbenem ustvarjanju, ohranjanju zasebnosti in spremembah