Tudi vi ta vikend načrtuješ piknik? Potem pokusi katero od teh treh žar omak - ali pa kar vse tri. 😉
Pred nami je čudovit pomladni vikend, zato ne dvomimo, da ga boste številni izkoristili za druženja na prostem ob dobri hrani.
Če torej danes ali jutri načrtuješ prav to, smo zate pripravili idejo za 3 čudovite žar omake, ki se popolno podajo k pečenemu mesu in s katerimi boš očarala tudi tiste najbolj zahtevne.
1. Slastna domača BBQ omaka
Potrebovala boš:
400 ml kečapa
1 žlico gorčice
2 žlici jabolčnega kisa
2 žlici medu
3 žlice masla
2 žlici rjavega sladkorja
2 žlički Worcester omake
1 do 2 žlički dimljene sladke paprike v prahu
1 žličko česna v prahu
1 žličko čebule v prahu
pol žličke kurkume
1 žličko soli
ščepec popra
Tako pa jo pripraviš:
V manjšo kozico najprej dodaj vse sestavine in jih dobro premešaj. Kozico zdaj pristavi na štedilnik in vsebino zavri. Pri tem mešanico stalno mešaj saj se rada prismodi.
Ne spreglej:
Ko zavre, temperaturo zmanjšaj in kuhaj še približno 10 minut, oziroma dokler se omaka ne zgosti.
Preden jo postrežeš počakaj, da se omaka popolnoma ohladi. Tako pripravljena ti bo v hladilniku zdržala kar mesec dni.
2. Grška jogurtova omaka z zelišči
Če si ob mesu predstavljaš nekaj svežega, potem te bo ta pomaka zagotovo očarala. V njo je sicer super pomakati tudi pečen krompirček ali pa jo enostavno namazati na kruh.
Potrebovala boš:
šopek svežih zelišč
120 ml grškega jogurta
1 strok česna
0,5 skodelice nadrobljenega feta sira
4 žlice olivnega olja
1,5 žlice limoninega soka
1 ščepec soli in popra
Tako pa jo pripraviš:
Zelišča splakni pod tekočo vodo in dobro osuši s papirnatimi brisačkami. Zelišča sesekljaj na drobno.
3. Metin čatni (chutney)
Če čatnijev še ne poznaš, potem zamujaš resno dobroto indijske kuhinje. Tole slastno omako lahko pripraviš v le nekaj minutah, meta v njej pa bo blagodejno vplivala tudi na počutje tvojega želodčka.
Potrebovala boš:
1 jogurtov lonček grškega jogurta
3 žlice sveže stisnjenega limoninega soka
2 pesti svežih metinih listov
1 vejico koriandra
1 zelena čili paprika (lahko tudi izpustite)
2 žlički olupljenega in narezanega ingverja
1 strok česna
pol žličke soli
pol žličke sladkorja (ali medu, javorjevega sirupa ...)
Tako pa ga pripraviš:
V mešalnik dodaj vse sestavine in jih zmešaj, da nastane gosta omaka. Omako shrani v kozarček, tako pripravljena pa lahko v hladilniku počiva štiri dni.
Morda te zanima še: O, moj bog! 😍 Je to naaajbolj prikupna skupna FOTKA Dončića in male Gabriele do zdaj?
Preberi tudi: Gaja Filač in Matej Zemljič: Ne le pred kamerami, skupaj smo ju ujeli tudi tukaj (FOTO)
Novo na Metroplay: Lia Zuljan in Milena Gasparin o ustvarjanju UGC vsebin, njuni karierni poti in konkurenci