Ja, prav si slišala - zelenjavni sladoled je hit letošnjega poletja! 😋
Kumare, bučke, koromač, paprika – ob misli na sladoled ti te sestavine verjetno ne pridejo na misel. Toda rastlinski sladoled se počasi uveljavlja kot vitaminsko bogata alternativa klasičnemu čokoladnemu, jagodnemu ali vanilijevemu. Predstavljamo recept za bučkin sladoled in meto za vse pogumne, da ga preizkusite – verjamemo, da boš navdušena nad tem, kako okusen in osvežilen je.
Zagotovo te zanima še:
Zaradi visoke vsebnosti vode v večini zelenjave je zelenjavni sladoled učinkovita osvežitev v vročih poletnih dneh – nekakšen ledeni smuti za čisti užitek. Teoretično ima vsaka vrsta zelenjave mesto v sladoledu, tudi v kombinaciji s sladkimi sestavinami, začimbami ali mlečnimi izdelki – če le želiš eksperimentirati. Od zelenjave, kot so kumare, paradižniki, bučke, sladki krompir, buče, korenje do rukole, špinače ali pese: v zelenjavni sladoled gre lahko vse, le kombinacija mora biti prava.
Sestavine:
- 2 bučki
- 10 g naribanega ingverja
- pest mete
- 3 žlice medu
- 400 ml vode
- 50 ml limoninega soka
Priprava:
- Bučke operi in drobno naribaj, zmešamo (lahko tudi zmiksaš) skupaj z ingverjem in drobno sesekljanimi lističi mete.
- Nato zmešaj vodo, med in limonin sok ter dodaj zelenjavni mešanici in dobro premešaj.
- Zmes vlij v model za sladoled (lahko tudi za sladoled na palčki) in pusti v zamrzovalniku približno eno uro.
- Vstavi lesene palčke (če želiš) in pusti v zamrzovalniku še vsaj tri ure.
View this post on Instagram
Vir: miss7
Novo na Metroplay: “Sodelovanje z Rickom Owensom, to je res ogromen dosežek" | Tanja Vidic, Elle modna oblikovalka 2024