Izbrskale smo čisto enostaven RECEPT, kako doma 'iz nule' pripraviš okusne rogljičke (VIDEO)

8. 9. 2024
Izbrskale smo čisto enostaven RECEPT, kako doma 'iz nule' pripraviš okusne rogljičke (VIDEO) (foto: Profimedia)
Profimedia

Hitro preveri, če imaš doma vse, kar potrebuješ. 😉

Rogljički so ena tistih sladic, brez katere si številni ne znajo predstavljati jutra. Če so rogljički danes tudi tebi zadišali, pa se ti ne da do prve pekarne, si lahko doma 'iz nule' pripraviš svoje. Recept, ki je tokrat obsedel TikTok sicer ni čisto običajen, saj se navadno za pripravo rogljičkov uporablja listnato testo, tokrat pa si bomo pomagale kar z riževimi lističi, ki jih lahko kupiš pravzaprav v vsaki trgovini. 

Gre torej za nekoliko bolj zdravo različico tega jutranjega posladka, a če gre verjeti kulinaričnim okuševalcem spleta, za nič kaj manj okusno in še nekoliko bolj atraktivno različico, saj je končni rezultat izredno hrustljav in sočen obenem. 

recept za rogljičke
Profimedia

Te zanima, kako vse skupaj izgleda? Poglej si tukaj:

@misojenkitchen this is a 10/10 👏🏻🥐 #ricepapercroissant #ricepaper ♬ Juna - Clairo

Potrebovala boš:

  • 2 jajci
  • 60 ml mleka
  • 1,5 žlice sladkorja
  • pol žličke vaniljevega ekstrakta
  • 1 žlica zmehčanega masla
  • 1 ščepec cimeta
  • 1 ščepec pecilnega praška
  • 6 lističev riževega papirja
  • pol žlice sladkorja za posip

Tako pa rogljičke pripraviš sama:

  1. Pečico segrej na 175 stopinj Celzija.
  2. Med tem v posodi razžvrkljaj jajca ter jim dodaj mleko, sladkor, vaniljev ekstrakt, stopljeno maslo, cimet in pecilni prašek. Vse skupaj dobro premešaj, nato pa prelij v plitvo posodo.
  3. Rižev papir v krogih zdaj vsakega posebej pomoči v pripravljeno tekočino, nato pa jih zloži enega na drugega (za en rogljiček boš potrebovala tri papirje).
  4. Papirje nato razrežemo na tri trikotnike (kako točno, si poglej v posnetku), nato pa jih zloži in prepogni v obliki rogljička.
  5. Rogljičke položi na pekač, obložen s papirjem za peko, nato pa jih posuj s sladkorjem. Peci jih 30 do 35 minut, dokler se ne napihnejo in ne postanejo zlato rjave barve.

Pa dober tek (in dobro jutro!) 

Novo na Metroplay: "Po srcu sem rokerica." - Nina Strnad | Elle podkast