Našle smo popoln RECEPT za vroče poletne dni: Sveža in okusna solata s kozicami, ki je enostavna za pripravo

20. 7. 2024
Deli
Našle smo popoln RECEPT za vroče poletne dni: Sveža in okusna solata s kozicami, ki je enostavna za pripravo (foto: Profimedia)
Profimedia

Ta recept moraš obvezno preizkusiti! 😍

Letošnje poletje je še posebej vroče in prav zaradi tega je težko najti recept za kosilo, ki nas ne bo še dodatno ogrelo. Vendar ne skrbi, zate imamo odlično rešitev. Za kosilo si privošči to okusno, svežo solato z rakci, ki je kot nalašč za vroče poletne dni, ko je tako vroče, da sploh nimaš apetita. Za njeno pripravo boš potrebovala le 45 minut, poleg tega pa je tudi zelo enostavna in od tebe ne zahteva velikih naporov. Zato ne odlašaj in preizkusi ta recept, ki bo v tvoje vroče poletne dni prinesel močno potrebno svežino.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by madeleine (@madeleinesmeals)

 

Sestavine:

  • 500 g kozic
  • 250 g mladega stročjega fižola
  • 3 žlice jabolčnega kisa
  • 1 žlica svetle miso paste
  • 1 žlica gorčice
  • 0,33 skodelice oljčnega olja
  • 350 g češnjevih paradižnikov
  • 1 skodelica in pol koruze
  • Polovica skodelice kislih kumar
  • 1/2 žličke sladke, mlete paprike
  • 1/2 žličke soli
  • 130 g vodne kreše
  • 1 skodelica sveže bazilike
  • 1/2 skodelice pražene čebule

Priprava:

  1. V večjem loncu zavri liter osoljene vode. Dodaj piro in temperaturo zmanjšaj na srednjo. Kuhaj, dokler se kaša ne zmehča, 25-30 minut; odtoči vodo. Zdrob razporedi po pekaču in pusti, da se ohladi.
  2. V srednje velikem loncu zavri veliko slane vode. Dodaj stročji fižol in kuhaj, dokler se malo ne zmehča, približno 4 minute. Prestavi jih v cedilo, pri čemer zadrži vodo v loncu. Stroke speri s hladno vodo in posuši. Vsak strok prereži na pol.
  3. Očiščene kozice položi v vrelo vodo, v kateri se je kuhal stročji fižol. Zmanjšaj ogenj na srednje in kuhaj, dokler kozice niso zlato rjave barve, približno 2 minuti. Odcedi in pusti stati, da se malo ohladijo, 15-20 minut.
  4. Zmešaj kis, miso in gorčico. Dodaj olje.
  5. Paradižnik, koruzo, narezane kumarice, piro, stročji fižol in kozice daj v večjo skledo. Dodaj mleto rdečo papriko, sol in miso mešanico. Nežno vmešaj vodno krešo in baziliko. Prestavi na pladenj ali krožnike. Solato potresi s popraženo čebulo, po želji dodaj še malo mlete rdeče paprike.

Pa dober tek! ❤️

Profimedia

Preberi še:

Novo na Metroplay: Ines Erbus o avtoimuni bolezni, ljubezni do hrvaščine in potovanjih