Prisežemo, da je za oblizniti prste! 😋
Poletje je pred vrati in z njim prihaja neustavljiva želja po osvežilnih sladicah. V svetu gastronomije je eden najbolj priljubljenih okusov, ki je preplavil viralne recepte, vsekakor pistacija. Postala je nepogrešljiv sestavni del številnih sladic, še posebej sladoledov, ki so v poletnem času prva izbira vse več sladkosnedov.
Ne spreglej:
- RECEPT: Enostavni Hugo kolački z limeto in bezgom, ki so popolni za tvoje goste
- Splet je ponorel: "TO je najboljša solata vseh časov" (jedli jo bodo tudi tisti, ki solate nimajo najraje)
Zakaj letos ne bi sama pripravila svojega pistacijevega sladoleda, ki bo presegel kupljene različice? V iskanju popolnega recepta za pistacijev sladoled, ki ga bomo to poletje postregle na poletnih druženjih, smo ugotovile, da je ključna preprostost. Poleg tega je najti recept, ki zahteva minimalen trud in hkrati zagotavlja maksimalen užitek, pravi blagoslov, še posebej za tiste, ki se ne počutijo kot mojstrice v kuhinji. Za ta popolni pistacijev sladoled potrebuješ le tri sestavine, najzahtevnejši del priprave pa je – potrpežljivost!
View this post on Instagram
Tukaj je recept:
Sestavine:
- 200 g grškega jogurta
- 30 g pistacij (predhodno namočenih najmanj 3 ure)
- 15 g medu
Navodila:
- Pistacije namoči v vodi za najmanj 3 ure ali jih pusti čez noč, da se zmehčajo.
- Namočene pistacije, grški jogurt in med prelij v mešalnik.
- Miksaj sestavine, dokler ne dobiš enotne zmesi.
- Zmes prelij v skodelice ali posode za sladoled.
- Skodelice prekrij s folijo ali pokrovom in jih postavi v zamrzovalnik čez noč oziroma dokler se zmes popolnoma ne strdi.
- Pred postrežbo čez sladoled posuj zdrobljene pistacije.
In dober tek!
Recept si lahko ogledaš tudi v video različici:
View this post on Instagram
Vir: Fashion.hr
Morda te zanima še: Recept za okusen bezgov sok, kot so ga pripravljale naše babice (in brez kuhanja)
Preberi tudi: RECEPT iz restavracije Ane Roš: Tako iz starega kruha pripraviš REEEES dobre testenine
Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc