Njihova priprava je izjemno enostavna in ti ne bo vzela veliko časa. 🥰
Če iščeš preprost, okusen in zdrav način za popestritev svojega jedilnika, so bučkine palačinke prava izbira! Ta vsestranska jed združuje nežnost bučk s puhasto teksturo palačink, zaradi česar je popolna za zajtrk, kosilo, večerjo ali celo kot prigrizek. Poleg tega so bučkine palačinke odličen način, da v prehrano vključiš več zelenjave, hkrati pa navdušijo tako otroke kot odrasle. Hitro se pripravijo, lahko jih prilagodiš po okusu, postrežeš samostojno ali z različnimi dodatki. S tem receptom boš odkrila preprost način, kako klasične palačinke spremeniti v zelenjavno poslastico!
Ne spreglej:
- Zdravnik pojasnjuje, kaj pomeni, če te po obroku vedno takoj pritisne kakat
- Nevrolog razkril enostavni 5-minutni test, s katerim ugotoviš, ali imaš zgodnje znake demence
Sestavine:
- 1 manjša bučka
- 1 jajce
- 1 žlica oljčnega olja
- 120 g grškega jogurta
- 50 g moke
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 1/4 čajne žličke sode bikarbone
- Sol, poper, suha bazilika
Priprava:
- Bučko naribamo (ni treba čakati, da se odcedi), dodamo jajce, olje in jogurt, vse dobro premešamo, nato dodamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in začimbe.
- V ponvi enega za drugim na malo olja, na srednji temperaturi, obrnemo, ko se pojavijo mehurčki. Pomembno je, da je temperatura nižja, da se v notranjosti enakomerno zapečejo.
- Postrezi z omako iz grškega jogurta.
Pa dober tek! ❤️
Novo na Metroplay: Alenka Husič o najlepših spominih, vzgoji hčerk in pestrem preteklem letu