Moraš na hitro pripraviti sladico? Tale čokoladni mousse ti bo vzel le 15 minut, obe sestavini pa imaš zagotovo že doma! 😋
Čokoladni mousse je odlična sladica, ki pristoji čisto vsaki priložnosti. Običajno ima gladko, lahko in zračno teksturo, ki jo ustvarimo s stepanjem smetane ali jajčnih beljakov, ki vsebuje veliko zračnih mehurčkov, zaradi česar je mousse lahek. Toda glede na način izdelave se lahko tekstura pene razlikuje od lahke in zračne do goste in kremaste. S tabo delimo recept, s katerim ga boš zdaj lahko pripravila sama doma in z njim presenetila svoje najdražje!
Sestavine (za štiri ljudi):
- 200 gramov temne polsladke čokolade
- 400 ml smetane za stepanje
Navodila:
- Najprej nareži čokolado na majhne koščke.
- Nato stopi čokolado s 100 ml smetane v toplotno odporni posodi na parnem kotlu, pri čemer pazi, da se dno posode ne dotika vrele vode.
- Ko je čokolada popolnoma stopljena, jo pustimo 5-10 minut, da se ohladi.
- Preostanek 300 ml smetane za stepanje stepamo v ločeni posodi, dokler ne nastanejo mehki vrhovi.
- Ohlajeno čokolado po delih dodaj stepeni smetani in stepaj, dokler se vsa čokolada dobro ne premeša in nastanejo čvrsti vrhovi.
- Mousse lahko takoj daš v majhne servirne posodice ali pa ga daš v cevno vrečko in nato naliješ v servirno posodo, da bodo videti elegantno.
- Postrezi ga takoj ali pa jih ohladi za 2-3 ure in postrezi ohlajene.
- Okrasi s čokoladnimi mrvicami ali prelivi po tvoji izbiri.
Po predlogi spicebangla.com
Ne spreglej:
- Okusen in enostaven RECEPT za kolač z jogurtom in jagodami (za obliznit prste)
- Recept za mehke rogljičke s sirom: Za jutro s pridihom domačnosti in razvajanje brbončic
- Recept: Preprosta in hitra priprava zdrave, ampak okusne Margarite (po navdihu Eve Longorie)
- Zate smo našle popoln, enostaven in za prste oblizniti RECEPT za sočen bananin kruh
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa