Ta recept moraš obvezno preizkusiti! 🥰
Čeprav sta tako cheesecake kot Nutella sami po sebi odlični ideji, zvenita še bolje, če ju kombiniraš. Takšna kombinacija bi razveselila tudi največje ljubitelje sladkega, s portalom Diva pa jo je delila Jelena Paradžiković, katera svoje sladke recepte še posebej rada deli na svojem Instagram profilu. Pred nami je vikend, ki je vedno rezerviran za (dodatno) dozo sladkega, zato uživaj v Jeleninem receptu.
Te morda zanima še:
- Trik: Ne boš verjela, kako preprečiš, da maščoba med pripravo mesa na ponvi ne bo špricala naokoli
- Je Avdić razkril preveč? V etru razkril, kaj si v resnici misli o novem fantu Jane Morelj
Sestavine:
Sestavine za biskvit:
- 70 g margarine (stopljene)
- 300 g mletega piškota
- 2 žlici Nesquik
- 100 ml mleka
Sestavine za kremo:
- 500 g mascarpone sira
- 50 g sladkorja v prahu
- 4 žlice Nutelle
- 500 ml sladke smetane
Sestavine za ganache:
- 150 g mlečne čokolade
- 60 g čokolade za kuhanje
- 100 ml sladke smetane
Priprava:
- Za biskvit z Nesquikom zmešaj mlete piškote ter dodaj stopljeno margarino in mleko. Ko vse premešaš, pritisni na peki papir, ki si ga dala v model. Med pripravo kreme postavi v hladilnik.
- Mascarpone zmešaj s sladkorjem v prahu. V drugi posodi zmešaj sladko smetano, ne stepaj je preveč. Mascarponeju počasi dodaj stepeno smetano. Ko vse povežeš, kremo razdeli na dva dela, en del pusti takšnega, v drugega pa dodaj štiri žlice Nutelle in premešaj.
- Na biskvit položi temno kremo, nato še belo. Postavi v hladilnik, da se ohladi.
- Ganache naredi tako, da sladko smetano pristaviš na ogenj in ji dodaj čokolado ter neprestano mešaj, dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Ko se čokolada ohladi, jo nežno premaži po torti.
Pa dober tek! 🥰
Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc