Če si ljubiteljica brunchev in dobrega vzdušja, ti predstavljamo kraj, ki bo takoj pristal na tvojem seznamu obveznih obiskov. Dobrodošla v bistroju in kavarni Nana, malem biseru na mariborskem Glavnem trgu, ki že desetletje navdušuje s hrano, estetiko in ubrano ekipo. Na Instagramu ima Nana že skoraj kulten status, na njihovi terasi pa ob sončnih dneh lahko srečaš marsikateri znan obraz.
V Nani te čakajo brunch sanje: obloženi kruhki, smuti sklede, domača granola, telečja pašteta, tartufov namaz in mehak, dišeč kruh iz pekarne Hiša kruha. Če si bolj za klasiko, izberi jajčka na sto in en način, rogljičke ali toaste s hrustljavo skorjico.
Preberi še:
- Kam za vikend? V nov bar v naši bližini, kjer se srečajo umetnost, dobra glasba in še boljši koktajli
- Dobra novica za Ljubljano! Priznana organizacija jo je uvrstila na prvo mesto med evropskimi ...
Če pa te ne premamijo zajtrki in brunchi, te bodo zagotovo burgerji, bovle, zvitki, solate ali pa njihove znamenite sladice. Čokoladni fondant, Nanina tortica, šmoren z malinino marmelado ali brezglutenska rožičeva torta s pomarančo – vsaka je prava mala umetnina (se nam že cedijo sline!).
Kava za na Instagram
Za kavo poskrbi barista Andrej – državni prvak v LatteArtu! Da, prav si prebrala. Kava v Nani ni samo dišeča, ampak tudi lepa. In to znanje prenaša tudi na svojo celotno ekipo, ki te vedno pozdravi z nasmehom (in brez obsojanja, če si že tretjič v tednu naročila isto stvar).
Nasploh je najlepši del zgodbe prav ekipa. Lastnica Devana Blakaj pravi, da brez nje Nane sploh ne bi bilo. Po njenih besedah se vse začne in konča pri občutku domačnosti in razvajanja, ki ga z možem Sebastijanom, glavnim chefom Nane, že od začetka ustvarjata za svoje goste. Pri tem jima pomagajo mojstrice za sladice Vesna, Darja in Alja, zaposleni v kuhinji Darja, Miloš, Rok, Tomaž, Muhamed, Lazo, Samira, Amela, Doris, Erblin, Saquib in drugi, pa barska ekipa Iva, Sabrina, Gal, Bruno in Tilen.
Želela sta, da je Nana nekakšen podaljšek doma – prostor, kjer je vsak gost dobrodošel in vsak obrok pripravljen s spoštovanjem do sestavin in tistih, ki jih pridelujejo. Tako vse jedi temeljijo na lokalnih in sezonskih sestavinah, ki jih pridobivajo z mariborske tržnice, slovenskih kmetij in pekarn.
In to se pozna. Ko prideš enkrat, se boš želela vračati. Pa ne le zaradi hrane! Lokalci to dobro vedo. Si torej že začela načrtovati naslednji izlet? Tvoje brbončice ti bodo hvaležne!