Veliko besed je bilo že napisanih in izrečenih, ko debata nanese na skrivnosti hrustljavega krompirčka. Nekateri pravijo, da se skrivnost skriva v namakanju v hladni vodi, spet drugi, da ga moraš še vročega obilno soliti, Luka Jezeršek pa ima očitno čisto svoje skrivnosti, ki jih je tokrat razkril tekmovalcem v letošnji sezoni Masterchef Slovenija.
Preberi še:
- Lokal, ki mu mnogi pravijo najlepši na svetu: papige, slapovi in koktajli v lubenici (in ja, tudi cene so sanjske)
- Le 100 evrov mesečno za hrano? Gospa razkrila, kako ji je uspelo, a konec zgodbe te bo pustil brez besed
Kje se torej skrivna skrivnost? Kot je tekmovalcem povedal Luka, se moraš hrustljavega krompirčka lotiti že pri izbiri krompirja. Najboljši za tovrstno jed naj bi bil krompir sorte agria, ki je tudi sicer uveljavljen kot najboljši za pripravo pomfrita.
Luka krompir olupi in nareže na koščke, nato pa ga strese v krop, kamor je pred tem dodal sodo bikarbono. Ta bo namreč načela povrhnjico vsakega krompirčka posebej. V kropu nato krompir kuhaš približno 20 minut. Medtem ko se krompir kuha, iz rožmarina in česa pripravi hrustljave drobtine. Pazi le, da jih pri tem ne zažgeš.
Nato kuhan krompir dobro odcedi in ga stresi v skledo. Prelij ga z oljem, na katerem si pripravila hrustljave drobtine, ter dobro premešaj. Začinjen krompir zdaj stresi na pekač in ga peci približno 30 minut v ogreti pečici. Celoten postopek priprave Lukovega posebno hrustljavega krompirčka pa si poglej v posnetku na TEM linku.