Jagode so tu. V resnici cel kup jagod. 🍓
Na vrtovih številnih Slovencev in Slovenk se v teh dneh najde cel kup jagod. Če tudi ti ne veš več, kam z njimi, ne bi jih pa rada zavrgla, letos poskusi iz njih narediti t. i. čudežno marmelado, katere sploh ne rabiš kuhati, prav tako ne vanjo vsuti kilogramov sladkorja.
Če si že kdaj kuhala marmelado, potem veš, da je v postopku želirani sladkor in štedilnik pravzaprav nuja. Na spletni strani odprta kuhinja pa smo tokrat naletele na sila zanimiv recept, ki namesto želiranega sladkorja za vezivo uporabi kar chia semena, namesto štedilnika pa - pazi zdaj to - hladilnik.
Kako pripraviš čudežno marmelado?
Potrebovala boš skodelico opranih in narezanih jagod ter približno štiri žličke chia semen. Dodala boš še žlico rastlinskega sladila (med ali javorjev sirup), dve žlički limoninega soka in ščepec soli. Vse sestavine moraš zmešati skupaj in jih nato postaviti v hladilnik za vsaj pol ure. Po tem vse skupaj vzemi iz hladilnika, ponovno premešaj in preveri, ali si zadovoljna s teksturo čudežne marmelade. Če je marmelada pregosta, ji dodaj še malce sadja. Če je preredka, ji dodaj še malce chia semen.
Ne spreglej:
- Katarina Benček končno spregovorila o Tini Gaber (in vse pustila odprtih ust): "Žal mi je, da ..."
- Uuu! V tej novi slovenski uspešnici bomo zdaj gledali Jurija Zrneca (in ne govorimo o Ja, Chefu!) 😍
Tale čudežna marmelada je torej precej bolj zdrava različica sicer sladkih marmelad, ki pa ima eno veliko pomanjkljivost ... tako pripravljeno marmelado moraš kar hitro zaužiti (približno v treh dneh), saj ne vključuje nobenih konzervansov, ki bi poskrbeli, da bi jo lahko hranila vse do zime.
Ne spreglej:
- Luka Dončić objavil novo fotografijo majhne Gabriele, vsi pa gledajo le eno stvar (FOTO)
- Tina Gaber končno komentirala tisto, kar smo opazili vsi, a nihče ni upal vprašati
- Kakšna telovadba neki, to so top seks položaji, s katerimi pokuriš največ kalorij (poletje se bliža!)
Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc